Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci se koná festival současného divadla, upoutávkou bude tančírna před radnicí

Festival současného divadla WTF?! bude od pátku do neděle hostit Malé divadlo v Liberci. Upoutávkou na třídenní akci bude ve čtvrtek na náměstí před radnicí veřejná tančírna.

"Přijít se odreagovat a provětrat mohou všichni kolemjdoucí od 18:00," uvedl za organizátory sdělil Jakub Kabeš. Festival se v Liberci koná popáté, netradiční zahájení si herci připravují na každý ročník. Loni to byla společná snídaně před radnicí.

Doprovodný program bude mít celý festival. V Malém divadle budou stánky, výstavy, performance a workshopy. Vystoupí také hudební skupina Kora et le Mechanix s básnickou skladbou Zánik Titaniku a koncerty chystají další dvě kapely. "Fekete Seretlek - skupina, která míchá a mění tradiční lidové i známé melodie do nových kompozic. A Banda Brincadeira, která svými jihoamerickými rytmy rozhodně nenechá nikoho sedět," upřesnil Kabeš.

Jako první na festivalu vystoupí v pátek od 18:00 Divadlo v Celetné s hrou Terminus. V představení psaném formou veršovaného textu se příběhy tří lidí z Dublinu postupně spojí v jeden. Divadlo pod Palmovkou poté zahraje totalitní horor o nástrahách skautingu nazvaný Mlčení bobříků.

Sobotní program otevře Sólo pro Bedřicha v podání Divadla Anička a letadýlko. Jde o loutkovou črtu, na kterou nesmí děti. Příběhem provází perverzní múza. Soubor Regenerace Y předvede poté volnou adaptaci známé trilogie Sergia Leoneho nazvanou Grázlové z Kojotí rokliny. Na programu je také Pornogeografie provokativního autora Wernera Schwaba či improvizovaná performance divadla Demago. Festival v neděli zakončí pohádka pro děti Kill Will, kterou zahraje Anička Duchaňová.

Autoři | Foto Jan Vrabec

Štítky divadlo, Liberec, festival, radnice, Metzlův dům, Sergio Leone, Werner Schwab, hudební skupina, Divadlo pod Palmovkou, Dublin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci se koná festival současného divadla, upoutávkou bude tančírna před radnicí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.