Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Připravte se na komplikace. Kvůli opravě se na půl roku uzavře Šamánkova ulice

Máte pocit, že je v Liberci více uzavírek, než si zvládnete zapamatovat? Věřte, že bude hůř. Už za deset dní se až do konce listopadu uzavře pro veškerou dopravu Šamánkova ulice. Důvodem je rekonstrukce vodovodu, kanalizace, plynovodu i výměna povrchu silnice.

"Uzavírka začne 15. května a potrvá do 30. listopadu," shrnula mluvčí magistrátu Jana Kodymová. Město se na opravě bude podílet částkou 3,6 milionu korun.

Šamánkovu ulici, která je nedaleko městského bazénu, motoristé často využívají jako objízdnou trasu, aby se v horním centru vyhnuli frekventované křižovatce na Šaldově náměstí. Zároveň je jednou z přístupových cest do promenádní Masarykovy ulice s galerií, muzeem či zoo.

V Liberci na začátku května začala ještě jedna sdružená oprava, a to v Oblačné ulici, jež vede z dolního centra k sídlišti ve Hvězdné ulici. I tato silnice bude pro dopravu uzavřená do konce listopadu. Město na její rekonstrukci vydá přes 5,6 milionu korun.

Stotisícový Liberec letos do oprav svých silnic vydá zhruba 46 milionů korun. Největší akcí bude rekonstrukce frekventované ulice Dr. Milady Horákové, jež si odhadem vyžádá skoro 28 milionů korun. I zde se budou měnit inženýrské sítě - plynovod, vodovod a kanalizace. Práce potrvají od června do konce listopadu od křižovatky s Melantrichovou ulicí, jež vede k sídlišti Dobiášova, až ke křižovatce s Čechovou ulicí. Z ní se dá jet k zimnímu stadionu a dalším sportovištím nebo k nájezdu na průtah městem.

Dopravu v Liberci komplikuje oprava tramvajové trati na frekventované křižovatce u vlakového nádraží. Koleje už tam byly v havarijním stavu. Křižovatka bude pro dopravu zcela uzavřena do 5. června. Rekonstrukce trati a úpravy křižovatky přijdou na 15 milionů. V dalších ulicích začne brzy oprava výtluků po zimě. Zakázku za 6,6 milionu získaly tento týden místní technické služby. Mezi nejpoškozenější patří ulice Broumovská, Plátenická, Hrubínova a Ostašovská.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky oprava, silnice, Liberec, doprava, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravte se na komplikace. Kvůli opravě se na půl roku uzavře Šamánkova ulice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.