Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sedmihorské léto odstartuje koncert britské kapely Smokie

Deset koncertů a divadelních představení nabídne letní festival v Sedmihorkách u Turnova v Českém ráji. Zahajovací koncert v polovině června obstará populární britská kapela Smokie.

"Diváci se tak mohou těšit na hity jako Needles and Pins, Living next door to Alice, Don't Play Your Rock 'n' Roll To Me, Oh Carol a další," uvedla za organizátory sdělila Jitka Maděrová. Podle ní to zároveň bude jediné letošní vystoupení Smokie v Česku. Zahraniční legendární kapela bude na festivalu po třech letech, v roce 2013 v Sedmihorkách vystoupila skupina Alphaville.

Další koncerty Sedmihorského léta se uskuteční o prázdninách, některé budou spojeny s výročími. Písničkář Jan Nedvěd slaví 50 let na scéně a Ondřej Havelka a jeho Melody Makers vystupují 20 let s programem Nás to tady furt baví. "Koncert Marty Kubišové bude naopak se svým Posledním recitálem jednou z posledních možností, kdy tuto výjimečnou osobnost zažít na koncertě. Oznámila totiž konec kariéry v roce 2017," řekla Maděrová.

Své koncerty budou mít v Sedmihorkách i kapela Jelen, zpěvačka Aneta Lengerová a ve dvou vystoupí hvězdy TV Šlágr. "Koncerty určené především starší generaci a milovníkům české lidové písně budou v podání Dua Jamaha a Veselé trojky," uvedla Maděrová.

Známí herci vystoupí ve třech divadelních představeních. V situační komedii Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? hrají Ondřej Vetchý nebo Kateřina Hrachovcová, v komedii Rodina je základ státu se představí Miroslav Etzler, Sabina Laurinové či Vanda Hybnerová. Herec Bohumil Klepl se předvede v one man show Vysavač.

Festival Sedmihorské léto se koná posedmé a zájem o něj každoročně roste. Loni navštívilo sedm akcí zhruba 7000 diváků. Koncerty se konají v areálu u motelu Even. "Areálu vévodí obrovská pergola, která nejen umocňuje atmosféru akcí, ale plní také funkci v případě deště či přílišného slunce," dodala Maděrová.

Autoři

Štítky koncert, hudební skupina, Smokie, léto, Sedmihorky, Turnov, Český ráj, festival, divadelní představení, Jan Nedvěd, Ondřej Havelka, Alphaville

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmihorské léto odstartuje koncert britské kapely Smokie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.