Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Na Pláních poteče pivo proudem, galerie chystá kreativní snídani

Kreativní snídaně, M.K. SHOW nebo třeba Oktoberfest na Pláních. Ani závěrem září nezůstanete ochuzení o zajímavé kulturní akce, jejichž přehled vám nabízí Liberecká Drbna.

Středa 21. 9.

Žánrové doteky očima básníků v kině Varšava

Z důvodu spontánnosti není blíže určen průběh akce. Představí se liberečtí básníci Julius Benko a Jakub Marvan v cyklu komponovaných večerů. Jisté je, že večer se bude týkat literatury, bude probíhat autorské čtení, možná přijdou hosté a někdy se bude číst i po tmě. Určitě Vás čeká zajímavý večer.

Čtvrtek 22. 9.

Kreativní snídaně v Oblastní galerii Liberec (Galerie Lázně)

Ve čtvrtek od 8.00 můžete posnídat v kolektivu inspirujících lidí a získat nové nápady popřípadě příjemně zasytit tělo i mysl. Za hezkého počasí bude snídaně v zahradách galerie, jinak v prostorách kavárny. Jako hosté se představí Lukáš Jokl z České mincovny, kurátorka Adéla Pomothy, designérka Markéta Janků - Ma. ja jewel a Wojta - streetart.

Oblastní galerie Liberec

"Dávám prostor divákovi; nechci být doslovný, ale nechávám na každém, aby si našel vlastní cestu, jak vše chápat." (Mark Ther)

Liberecká výstava Marka Thera Erwartung / Očekávání těží z velmi silného příběhu videofilmu Enkel, který se na výstavě promítá. Videofilm je doplněn sítotiskovými kresbami krajiny z okolí Broumova a dvěma obrazy německy hovořících malířů z naší sbírky. Celý výstavní prostor je přetvořen a vyvolává iluzi malého kina.

Komentovaná prohlídka se uskuteční v dopoledních (10.30 pod vedením Otty M. Urbana) i v odpoledních hodinách (v 17.00) za přítomnosti Marka Thera.

Podzimní piknik na Zahradě

Přijďte si užít první podzimní podvečer na Zahradu na Lazebnickém vrchu v Liberci. Letos Zahrada často neotevírala svou bránu veřejnosti a je na čase to změnit alespoň nyní, na sklonku zahradnické sezóny. Vemte si s sebou dobré jídlo, pití, hry, kamarády, děti i rodiče a oslavte příchod podzimu (astronomický podzim začne v 16:21). Začátek pikniku je plánován od 17.30.

V případě nepřízně počasí se akce přesune na jiný termín.

M. K. SHOW - Kulturní centrum Vratislavice 101010

Martina Krause a jeho show nemusím jistě dlouze představovat. Charitativní a zábavná TALK SHOW, která má nejen pobavit diváky, ale také přispívat tam, kde je to potřebné představí tento čtvrtek od 19.30 jako hosty Aleše Hámu (herce a moderátora) a Honzu Žampu alias Eddie Stoilow (zpěváka). Výtěžek bude kolovat k základní škole Liberecká v Jablonci nad Nisou, která poskytuje základní vzdělání žákům s různým stupněm mentálního postižení, se souběžným postižením a s poruchou autistického spektra.

Pátek – Sobota 23. 9. – 24. 9.

Jablonecké podzimní slavnosti

Největší jablonecké městské slavnosti navazují na tradici výročních jarmarků, povolených roku 1808 císařem Františkem I. u příležitosti povýšení Jablonce na městys. Kromě stylového trhu na Mírovém náměstí a v Podhorské ulici se můžete těšit na bohatý kulturní program, který bude probíhat v centru města po celý pátek a sobotu.

Vystoupí například skupina Jelen, Jaroslav Uhlíř & Band, Mezcla Orquestra (Kuba/ČR), Will Johns Trio (GB), Barrel Battery, Musikvereinigung Neugablonz (D) a Mladá dechovka, divadelní soubory Amanitas, Buchty a loutky, Cirkus LeVitare a další.

Sobota 24. 9.

Těla & Nasekáč @BeachClub Liberec

Na konec letošní sezóny Beach Clubu na Liberecké přehradě nás čeká koncert pro příznivce kvalitní muziky, jiné kultury a Liberecké patrioty. Kapela Těla, která se za více jak dvacet let působení na scéně zaryla nesmazatelnou stopou do podvědomí nás všech. Letos ukončí sezónu Beach Clubu s předkapelou neméně slavného libereckého hudebního seskupení Nasekáč. Přijďtě podpořit lokální kapely.

Lesní divadlo pod širým nebem – Lidové sady

Od 15.00 proběhne další ročník oblíbené akce Lesní pohádky. Těšit se můžete opět na tři loutková představení pod širým nebem v Lidových sadech pod dětským koutkem. Při nepříznivém počasí se představení přesune do budovy DDM Větrník. Netradiční představení si mohou užít nejen děti, ale i dospělí.

Sobota – Neděle 24. 9. – 25. 9.

Oktoberfest 2016 Pláně pod Ještěděm

Rok se s rokem sešel a na Pláních pod Ještědem vypukne tradiční slavnost piva, jídla a dobré muziky. Během obou dnů vystoupí například Jiří Schmitzer, Lessyho Woheň, Ready Kirken, Circus Problema a další. Cestu na pláně si můžete zpříjemnit jízdou sedačkovou lanovkou Skalka a z akce se dostanete autobusouvou linkou Pláně – Horní Hanychov. Automobily můžete nechat doma.

Úterý 27. 9.

Life Factory: Harcov Welcome Party 2016 - Liberecká přehrada

Program odstartuje v 18.00 talkshow pod názvem Na slovíčko s Hannym Firlou v 19:00, který si k diskuzi pozval patrona libereckého rapu Paulie Garanda, autora blogu Jizerské ticho Petra Vondřicha a zakladatele módní značky My Dear clothing Zbyňka Štanderu. Kromě toho však budou letos na přehradě stát tři hudební pódia a máme se opravdu na co těšit, protože u DJ pultů se prostřídá celá řada místních hudebních umělců a projektů. Organizátoři ze studentského projektu Life Factory tak srdečně zvou současné, budoucí i minulé studenty TUL k řádné oslavě začátku akademického roku 2016/17.

Koncert Václava Hudečka, Ivo Kahánka a Komorního souboru BAROCCO SEMPRE GIOVANE - Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Závěrečný koncert festivalu "Město plné tónů" v podání našich špičkových hudebníků bude jistě pomyslnou třešinkou na dortu a zároveň oslavou 260. výročí od narození hudebního génia Wolfganga Amadea Mozarta. Na programu ale zazní i skladby Haydnovy a dalších hudebních velikánů.

Autoři | Foto Tadeáš Turnovský

Štítky snídaně, galerie, slavnost, Oktoberfest, představení, Liberec, Drbna.cz, Mark Ther, pivo, kulturní akce, Wolfgang Amadeus Mozart, Papež František

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Na Pláních poteče pivo proudem, galerie chystá kreativní snídani  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.