Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Naivní divadlo má nejinspirativnější loutkovou hru sezony. Dostala cenu Erik

Druhý výrazný úspěch si připsalo liberecké Naivní divadlo. Po nedávno udělené Ceně Divadelních novin si tentokrát inscenace Čechy leží u moře zasloužila Erika – cenu za nejinspirativnější loutkovou hru přechozí sezony. Inscenace vycházeí z básnické sbírky Moře slané vody od Radka Malého.

„Jeho básně převedli do divadelní podoby dramatik Vít Peřina s režisérkou Michaelou Homolovou, výtvarnicí Barborou Jakůbkovou, hudebníkem Filipem Homolou a s hereckým týmem ve složení Barbora Kubátová, Tomáš Bělohlávek, Filip Homola a Adam Kubišta,“ vypočítal mluvčí divadla Jan Kubánek.

Nadšený je z ocenění i ředitel divadla Stanislav Doubrava. „Úspěch je to pro nás bezesporu velmi cenný, protože se Ceně Erik v divadelních kruzích s nadhledem přezdívá loutkářský Oscar.“

O udělení Ceny ERIK každoročně rozhoduje v hlasování 33 oslovených zástupců z řad odborné veřejnosti. Putovní plastiku výtvarníka Jaroslava Doležala laureáti tradičně přebírají na závěr oborové přehlídky Přelet nad loutkářským hnízdem. „Je určena pro nejlepší loutkářskou inscenaci uvedenou v předchozí sezóně bez ohledu na to, zda byla či nebyla na zmíněné přehlídce uvedena,“ vysvětlil Kubánek.

Naivní divadlo získalo Erika v historii již potřetí, když „Mořem“ navázalo na stejný úspěch inscenací Pohádka o Raškovi (2009) a Budulínek (2012).

Autoři | Foto Naivní divadlo Liberec

Štítky divadlo, moře, Naivní divadlo, Česko, Divadelní Noviny, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo má nejinspirativnější loutkovou hru sezony. Dostala cenu Erik  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.