Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Benátská noc je za dveřmi. Nightwish i James vystoupí v sobotu

Už jen čtyři dny zbývají do zahájení jednadvacátého ročníku festivalu Benátská noc. Čtyřdenní hudební svátek startuje ve čtvrtek 25. července. O uplynulém víkendu se do veseckého areálu přesunulo i zázemí pořadatelů.

 

„Stavba plotů je v plné proudu, festivalová dvoupatrová hospoda Gambrinus již stojí na svém místě,“ popisují pořadatelé na oficiálních stránkách festivalu. Od pondělí navíc můžete přípravy sledovat on-line skrze festivalovou webkameru.

Čtvrtek 25. července

Program festivalu zahájí koncert slovenské stálice Miro Žbirky  za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc. „Půjde o jeho jediné letošní open air vystoupení za doprovodu symfoniků. Diváci tak budou mít jedinečnou příležitost vychutnat si hity Mira Žbirky v aranžích uzpůsobených pro symfonický orchestr a zopakovat si tak jedinečnou atmosféru, které panovala během jeho listopadového narozeninového koncertu před absolutně vyprodanou pražskou O2 arénou,“ popisuje mluvčí festivalu Johana Turnerová.

Ve čtvrtek vystoupí i Katarina Knechtová , The Paranoid a Wild People. Samotná vstupenka na čtvrteční program vyjde na 490 korun.

Pátek 26. července

Mezi největší taháky pátečního programu bude patřit vystoupení kapel Sunrise Avenue, Sabaton a Monkey Business na hlavní stage. Naopak Jack Daniels stage obsadí kapely jako Harlej, Ine Kafe nebo Charlie Straight. Páteční program ukončí Parademarche kolem druhé hodiny ranní.

Sobota 27. července

Sobotní program bude plný premiér. „Do Vesce u Liberce přijedou zahrát jejich jediné vystoupení a první vystoupení s novou zpěvačkou Floor Jansen legendární Nightwish. Stejně tak jako se úplně poprvé v Čechách na podium postaví britská kapela James,“ doplnila Johana Turnerová. Chybět nebudou ani hvězdy domácí scény jako třeba Marek Ztracený, David Koller, Marta Kubišová, Aneta Langerová nebo UDG. Na podiu rádia Evropa 2 se představí třeba liberečtí Look-out.

Neděle 28. července

Poslední festivalový den bude o poznání kratší, než dva předchozí. Nedělními koncerty pak uzavřou 21. ročník Pražský výběr, Xindl X či Žlutý pes.

Máte v plánu vyrazit na Benátskou noc?

Celkem hlasovalo62 čtenářů

Štítky liberec, Benátská noc, festival, koncert, hudební skupina, Miroslav Žbirka, Moravská filharmonie Olomouc, Pivovar Gambrinus Plzeň, Marta Kubišová, Xindl X, Jack Daniels, Aneta Langerová, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nespokojený Liberečan

To zas bude trapárna ...

Neděle, 21. července 2013, 18:49Odpovědět

Benátská noc je za dveřmi. Nightwish i James vystoupí v sobotu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.