Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Butterfly se usadil v Autentice. Výstava, která nadchne každého

Frankenstein, Ježíš, sněhulák, zajíc nebo třeba čert. Buďme tím, čím chceme a to doslova. Přesně v takovém duchu se nese výstava fotografií liberecké fotografky Silvie Lintimerové, kterou zahájila páteční vernisáž v restauraci Autentica. Tu si nenechalo ujít na dvě stovky pozvaných hostů.

Výstava Butterfly - aneb kdokoli může vypadat jako cokoli je veřejnosti přístupná od dnešního dne. "Původní nápad vlastně vznikl tak, že jsem chtěla toho motýla (angl. butterfly, pozn. red.) nafotit tak trošku jinak. Vzal tak na sebe podobu mouchy na tyčince másla (butter - máslo, fly - moucha, pozn. red.) A podobně to pak bylo s ostatními modely," říká o původním záměru Silvie Lintimerová. 

VÍCE O VÝSTAVĚ: Buďme, čím chceme. Třeba mouchou na fotografii

Z početného souboru jednatřiceti fotografií našlo během pátečního večera pět vybraných kousků nové majitele v aukci. „Se zvyšující se hladinou alkoholu v krvi stoupala i cena obrazů,“ dodává s nadsázkou autorka.

Na její slovech možná přeci jen něco bude. Jeden z posledních obrazů se podařilo vydražit za 22 tisíc korun. „O cenu mi ani nějak nešlo. Dělá mi radost, že moje fotky vůbec někoho zaujmou,“ poznamenala Silvie Lintimerová.

O hudební překvapení se postaral Rammstein Members Club, který před týdnem naplnil liberecký kulturák. Právě liberečtí Rammstein jsou před objektivem fotoaparátu Silvie Lintimerové jako doma. 

Fotografie budou Autenticu krášlit od 23. listopadu do 31. prosince - a pozor, výstava je prodejní. Zájemci si tak nejvydařenější kousky budou moci zakoupit domů. Z Autenticy pak výstava zamíří do Teplic, dále do Prahy.

Do konce letošního roku tak můžete spojit večeři v Autentice s prohlídkou fotografií zachycujících neskutečné proměny, kterých je lidská vizáž schopná.

Štítky moucha, Rammstein, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Butterfly se usadil v Autentice. Výstava, která nadchne každého  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.