Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Country kapela Sešlost zahrála čertům a andělům

Country kapela Sešlost Liberec zahrála v sobotu ke vší spokojenosti na Mikulášské country zábavě v Pivovarské hospodě Konrad ve Vratislavicích nad Nisou, a nyní již pilně zkouší na Country Silvestra - tamtéž od 20 hodin.

Počasí zrovna nepřálo, ale šedesátka již vánočně naladěných příznivci country, folk a trampské hudby se náramně bavila. Nejprve se ochutnávaly vánočky věnované jednou z fanynek skupiny, pak se hrály skladby z nového CD Sešlosti nazvaného Nač jen mít, na němž jsou takové pecky jako YellowRiver, Svítání, Čekání na vlak, Muži z Ria nebo Komedianti nestárnou. Vzpomnělo se i na zpěváka Pavla Bobka a v písní Až na vrcholky hor od Věry Martinové se poprvé představilo nové pěvecké duo Jana a Monika. Další překvapení se pak chystají na příští vystoupení.

V závěru zábavy došlo i na dosud neoficiální hymnu Libereckého kraje – takřka všichni přítomní, na rozdíl od státní hymny, znali slova – „Zní zpěv a smích náš po kraji…“, a tak bylo pořád, i při alternativní muzice jako Dobrý den, majore Gagarine… veselo a hlučno.

Multiinstrumentalista Jiří Kutík a ostatní členové skupiny - Robert Blahout - sólová kytara a zpěv,  Pavel Pirkl - kytara a zpěv, Pavel Šubrt - basová kytara a zpěv, Dušan Kodym - bicí, Jana Rejmanová -  zpěv, a Jaroslav Handlíř, banjo, dobro a zpěv, se již těší na 31. prosince, kdy opět v Pivovarské restauraci Konrad promění heslo pivovaru „Prožitek měníme v zážitek“ ve skutek.

Připomeňme, že skupina umí zahrát více než 150 písní od nejznámějších českých trampských, folkových a dalších interpretů a skupin, včetně Wabi i Miky Ryvolů, Michala Tučného, bratří Nedvědů, Greenhorns, Rangers, Evy Olmerové, Pavla Bobka, Waldemara Matušky či Věry Martinové.

Napsal Jiří Langer

Štítky hudební skupina, silvestr, Pavel Bobek, Liberec, Věra Martinová, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, kytara, hospoda, Rio de Janeiro, Waldemar Matuška, Michal Tučný, Jiří Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Country kapela Sešlost zahrála čertům a andělům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.