Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další prohlídka zrekonstruovaných lázní proběhne 29. sprna

Pro velký zájem proběhne další veřejná prohlídka zrekonstruovaných městských lázní ve čtvrtek 29. srpna ve čtrnácti časech. Komentované prohlídky tentokrát město připravilo na odpolední hodiny, přijít tak můžete třeba po práci. Délka jedné prohlídky je zhruba půl hodiny.

Nečekaně velký zájem o návštěvu zrekonstruovaných lázní donutil vedení města k opakování prohlídek. Jen před měsícem dorazilo 1327 návštěvníků. Většinu z nich neodradila ani dlouhá fronta.

„Tak velký zájem lidí o prohlídky lázní jsme nečekali. Moc nás potěšil. Několik občanů nás požádalo, abychom prohlídky zopakovali, že se sem v pracovní době nedostali. Chceme i jim umožnit, aby se podívali, jak dopadla revitalizace,“ vysvětlila primátorka města Martina Rosenbergová.

Přestěhování galerie do nového sídla nebude záležitostí několika dní. Po dokončení stavby bude nutné v objektu pomocí vzduchotechniky a vytápění dosáhnout takových klimatických podmínek, které vyhovují umístění uměleckých děl. To může trvat i půl roku. Až poté se začne pracovat na interiéru a stěhování. Zahájení provozu v nových prostorách je tak naplánováno na začátek příštího roku.

Přestavba bývalých městských lázních na galerii, která začala 9. září 2011, vyšla na 360 milionů korun. Revitalizaci hradily z velké části evropské dotace. Patnáctiprocentní spoluúčast bude platit Liberecký kraj.

Časy prohlídek: 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00, 16.30, 17.00, 17.30, 18.00 a 18.30 hodin

Na prohlídku zrekonstruovaných lázní se čekaly fronty

Čtvrtek, 25. července 2013, 12:35

Zrekonstruované městské lázně
Zrekonstruované městské lázně

Štítky liberec, lázně, galerie, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další prohlídka zrekonstruovaných lázní proběhne 29. sprna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.