Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotografové na Ještědu vystavují dvě televizní věže

Snímky televizních vysílačů nad Libercem a Rigou společně vystavují čeští a lotyšští fotografové na Ještědu. Výstava se jmenuje Ještěd – Dvě věže a je inspirována právě stavbami, které dotváří panorama obou měst. Na Ještědu budou fotografie do 18. září, pak se přesunou do konce září do centra Liberce.

„Výstava několika desítek fotografií je příspěvkem autorů k oslavám 40. výročí otevření horského hotelu a televizního vysílače na Ještědu. Je nyní k vidění přímo v Hotelu Ještěd, kde si ji mohou lidé prohlédnout až do 18. září,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Zuzana Minstrová. Ale i poté bude k vidění. Až do konce září v obchodním centru Plaza.

Liberečtí autoři dodali snímky Ještědu, ti lotyšští zase věže nad Rigou – desáté nejvyšší televizní věžěna světě. Výstavu vymysleli liberečtí fotografové Daniel Dostál a Lenka Dostálová – Kroupová. Chtěli propojit dva regiony. „Podařilo se jim navázat spolupráci s Rižským fotografickým spolkem, jedním z nejstarších v Evropě. Spojování, komunikace, inspirace a spolupráce - to je ostatně také hlavním mottem této výstavy,“ dodala Minstrová.

Autoři

Štítky výstava, Ještěd, dvě, věže, fotograf, Liberec, Riga, Televizní věž, Evropa, televizní vysílač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotografové na Ještědu vystavují dvě televizní věže  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.