Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Grafiky frýdlantského studenta putují do památníku v Izraeli

Student frýdlantského gymnázia Jan Hlávka vytvořil ilustrace k povídkám Franze Kafky jako svou maturitní práci. Jeho grafiky ale zaujaly Památník Terezín tak, že se je rozhodl oficiálně darovat památníku holokaustu Jad Vašem v Izraeli.

„Každoročně do památníku zasíláme výtvarné práce naši žáků a Jan Hlávka tentokrát zvítězil,“ vysvětlila ředitelka školy Alena Hlávková. Dar by měl předat památníku prezident Miloš Zeman během své současné návštěvy Izraele. „Pro Gymnázium Frýdlant to velká čest a uznání. Je to také významná reprezentace Libereckého kraje ve vzdáleném Izraeli na tak uznávaném místě jako je památník Jad Vašem,“ dodala ředitelka.

Jad Vašem

Jad Vašem je památník holokaustu v izraelském Jeruzalémě. Jde o rozsáhlý komplex budov, pomníků a soch. Posláním památníku je dokumentovat historii židovského národa v období holokaustu, uchování památky na šest miliónů židovských obětí tohoto období a v neposlední řadě také předávání odkazu holokaustu dalším generacím.

Autoři

Štítky hlávka, jad, vašem, památník, Izrael, holokaust, Jan Hlávka, Franz Kafka, Památník Terezín, Miloš Zeman, Gymnázium Frýdlant, Jeruzalém, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grafiky frýdlantského studenta putují do památníku v Izraeli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.