Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jaroslav Rudiš představí u Fryče novou knihu

Svoji poslední novelu Národní třída přijede ve středu 5. března od devatenácti hodin představit do libereckého knihkupectví Fryč spisovatel Jaroslav Rudiš. Turnovský rodák, který studoval i na univerzitě v Liberci, si za jejího hlavního hrdinu zvolil čtyřicátníka Vandama, jehož život se točí hlavně kolem rvaček.

Řeč ale bude i o jeho dalších úspěšných knihách, k nimž patří Nebe pod Berlínem (Cena Jiřího Ortena), Grandhotel, Konec punku v Helsinkách, i o slavné komiksové řadě a posléze filmu Alois Nebel. Vstupné je 40 korun.

O knize Národní třída

Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne čtenáře přímo na solar. Inspirováno skutečnými událostmi.

„Vandam je pro mě úplně jiný a nový typ hrdiny. Žádný posmutnělý intelektuál, co se potácí životem, žádný rozervaný pankáč, žádná holka, co neví, co chce. Vandam je bojovník. I když – vlastně je taky dost posmutnělý.“ (J. Rudiš v rozhovoru pro novinky.cz).

Napsala redakce

Štítky Jaroslav Rudiš, kniha, Národní třída, Liberec, Berlín, Alois Nebel, Cena Jiřího Ortena, Helsinky, protagonista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Rudiš představí u Fryče novou knihu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.