Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecký SaunaKlub nabídne tři filmové večery

Liberecká Drbna má něco pro filmové nadšence. SaunaKlub na Horákovce pořádá ve spolupráci s festivalem Jeden Svět projekce filmů. Tři úterý za sebou představí výběr snímků z loňského ročníku. Vstup na promítání je zdarma. Každé představení navíc navštíví host, který bude připraven čelit otázkám k tématu a filmu.

Prvním hostem bude Ivan Langr, který je autorem případové studie Systémová korupce jako empirický výzkum: případ města Liberec. Nabídne vědecký i nevědecký pohled na oblíbené předvolební téma korupce. Je všudypřítomná nebo je to jen prázdný pojem? Na tyto otázky vám odpoví Ivan Langr, který v letošních volbách také kandiduje. O veřejné dění se zajímá skoro 20 let a z odborného hlediska se zajímá především systémovou korupcí a teorií a procesem vládnutí. Po debatě, která začíná ve 20 hodin bude následovat film (cca ve 21 hodin).

Estonský film v původním znění s anglickými titulky - Prachy v prachu

Tamní divadlo NO99 se rozhodlo čelit celospolečenskému znechucení z panujících praktik v politice provokativním způsobem – ohlásilo vytvoření nové politické strany. Připravuje spoty, billboardovou kampaň a chystá ustavující sjezd pro 7000 lidí. A establishment i média začínají být nervózní. Je to celé jen mystifikace, nebo tu skutečně vzniká nová strana? Autorský dokument odhaluje slabiny dnešní demokracie a poukazuje na sílu občanské společnosti.

Štítky film, Jeden svět, korupce, Ivan Langer, Drbna.cz, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký SaunaKlub nabídne tři filmové večery  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.