Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město použije část peněz z prodeje Maškovky na opravu kina

Město přispěje částkou 1,8 milionu korun na opravu kina Varšava. Na čtvrtečním jednání o tom rozhodli zastupitelé. Peníze, které poslouží k rekonstrukci zchátralého kina, město získalo prodejem pizzerie Maškovka. Provozovatelé se zatím budou muset obejít bez evropských dotací, část peněz z prodeje pizzerie poslouží na to nejnutnější.

Podle projektové dokumentace je nyní na nejnutnější opravy potřeba právě něco málo pod dva miliony korun. „Občanské sdružení, které Varšavu nyní provozuje, považuje za nejnutnější výměnu topení, rozvodů elektřiny a vody a opravu sálu,“ popsal mluvčí magistrátu Jan Král.

Necelé dva miliony by měly pokrýt náklady na odstranění závad, které nedovolují celoroční provoz kina. Varšava se totiž po tomto víkendu veřejnosti uzavře. Znovuotevření je naplánování na březen 2014.

Projekt na záchranu zchátralého kina připravuje sdružení Zachraňme kino Varšava už rok. Chce z Varšavy vybudovat s pomocí evropských dotací multikulturní centrum, v němž by se vedle filmových představení odehrávalo i divadlo nebo tanec. Zázemí pro svůj dramatický kroužek by zde měla najít také Základní umělecká škola Liberec.

Podle projektu by kompletní rekonstrukce měla přijít na zhruba 20 milionů korun. Z toho 17 milionů by sdružení chtělo získat z evropských dotací. Část povinné spoluúčasti jim přislíbil Liberecký kraj.

Štítky kino, peníze, oprava, Varšava, Jan Král, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město použije část peněz z prodeje Maškovky na opravu kina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.