Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na festival Benátská bude v neděli vstup zdarma

K netradičnímu kroku přistoupili pořadatelé festivalu Benátská, který se v areálu Vesec u Liberce uskuteční od 24. července, kdy proběhne revivalový večírek pro nedočkavé, až do neděle 27. července, kdy bude vstupné pro všechny zdarma.


Právě poslední den všech vícedenních festivalů často trpí nezájmem jak interpretů, tak diváků. Vrcholem nedělního programu na Benátské bude vystoupení skupiny Čechomor, z dalších známých interpretů vystoupí Petr Kolář. Pořadatelé se rozhodli přilákat i na poslední den festivalu velký počet fanoušků tím, že ten den bude vstup zdarma.

Na organizátory se za tento krok strhla vlna kritika od návštěvníků, kteří již zakoupili permanentky na celý festival. „V prodeji byly celofestivalové permice - jednodenní lístky na neděli jsme do prodeje vůbec nezařazovali, tím pádem se pro vás nic nemění,“ brání se na facebookovém profilu. Lístky jsou stále v prodeji, na jednotlivé dny kromě neděle, i permanentky za 1350 Kč či VIP lístky. Opět bude k dispozici zdarma i kyvadlová doprava z centra Liberce ze stanice Fügnerova až k areálu Vesec.

Na koho se těšit?

Největší hudební hvězdou festivalu budou finští HIM. Kapela loni vyprodala svůj koncert v pražské Lucerně a českému publiku se v sobotu 26. července představí na open air koncertu. Headlinerem pátečního večera bude slovenská kapela Team s Paľem Haberou, kteří vystoupí i přes nedávnou smrt svého bubeníka. Po delší odmlce vystoupí v Česku také Ivan Král.

Pořadatelé letos lákají na mnoho českých jmen. Do kolotoče festivalů se letos vrací skupina Chinaski, která loňský rok věnovala přípravě svého narozeninového koncertu a CD a prakticky nekoncertovala. Po roční pauze vystoupí na Benátské taky Tomáš Klus nebo Anna K, také zahraje objev posledních měsíců Lenny, ale i kapely Mig 21, Horkýže slíže, Divokej Bill, Mandrage, Mňága a Žďorp či Visací zámek.

Napsala Iveta Benáková

Štítky festival, koncert, hudební skupina, Liberec, Petr Kolář, Čechomor, Ivan Král, Tomáš Klus, Anna K, Team, Palác Lucerna, Visací zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festival Benátská bude v neděli vstup zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.