Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu začne úklid Varšavy, pomoci může každý

Členové sdružení Zachraňme kino Varšava zvou na první velkou brigádu. Pokud se chcete zapojit do záchrany kina Varšava, zapište si do kalendáře příští víkend. Od pátku do neděle je totiž na programu první společný úklid, při kterém může pomoci každý z vás. Připraveno je občerstvení. Večerní odměnou pak bude promítání.

O ročním pronájmu Varšavy mladým nadšencům rozhodla červencová rada města jednomyslně. „Bylo třeba postupovat v této věci zcela transparentně a to především s ohledem na to, aby v budoucnu nemohl být celý postup jakkoli zpochybněn. Již od počátku jsme ale plánům občanského sdružení Zachraňme kino Varšava vyjadřovali podporu a spolupracovali na naplňování společných cílů,“ řekla primátorka města Martina Rosenbergová.

Osud kina je teď plně v rukou členů sdružení. Mladí nadšenci nejsou v jednoduché pozici. Prostory kina jsou v nevyhovujícím stavu. „Zrovna nejlépe na tom není elektřina ani toalety. V budově navíc nefunguje topení, takže v zimě by to bylo promítání pod dekou,“ popsal hlavní problémy Jiří Žid ze sdružení Zachraňme kino Varšava. Sám přiznává, že by chtěl prostory zpřístupnit veřejnosti ještě letos na podzim.

Projekt na záchranu zchátralého kina připravuje sdružení už bezmála rok. Chce z Varšavy vybudovat s pomocí evropských dotací multikulturní centrum, v němž by se vedle filmových představení odehrávalo i divadlo nebo tanec. Zázemí pro svůj dramatický kroužek by zde měla najít také Základní umělecká škola Liberec.

Podle projektu přijde rekonstrukce Varšavy na zhruba 20 milionů korun. Z toho 17 milionů by sdružení chtělo získat z evropských dotací. Část povinné spoluúčasti jim přislíbil Liberecký kraj. „Nějaké peníze bychom popřípadě mohli získat i prodejem Maškovky,“ vysvětlil Jiří Žid.

Kino Varšava chátrá

Pondělí, 17. června 2013, 10:29

Tak kde se posadíme?
Zázemí promítačů

Štítky kino, Varšava, úklid, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu začne úklid Varšavy, pomoci může každý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.