Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ocenění pro Frýdlant. Dobře se stará o své památky

Frýdlant se podle Ministerstva kultury stará o své památky nejlépe v kraji. Alespoň podle soutěže, kterou ministerstvo vyhlašuje každý rok. Podle hodnotící komise se frýdlantští své památky dobře spravují a dávají do nich i slušné peníze. Frýdlant vyhrál v konkurenci šesti krajských měst, nyní se pokusí uspět i na celostátní úrovni.

Frýdlant se soutěže zúčastnil vůbec poprvé. Uspěl v konkurenci dalších šesti měst. Podmínkou bylo, aby měla městskou památkovou zónu. Kromě Frýdlantu soutěžil Hrádek nad Nisou, Jablonec, Zákupy, Česká Lípa, Lomnice a Turnov.

Hodnocena byla péče o kulturní památky, objekty nacházející se na území MPZ Frýdlant, veřejná prostranství, stav parků, technická infrastruktura nebo péče o obyvatele a návštěvníky.  A čím že to Frýdlant komisi tak zaujal? Prý jde o ocenění několikaleté kvalitní práce, a také solidní podíl, který do památek město investuje ze svého rozpočtu. Kromě rekonstrukce frýdlantského náměstí nebo radnice zaslouží zmínit obnova redernovského špitálu, kde nalezly umístění expozice městského muzea, či obnova budovy frýdlantského betlému, který rovněž prošel náročným restaurováním.

Výsledky soutěže

1. Frýdlant
2. Lomnice nad Popelkou
3. Česká Lípa
4. Jablonec nad Nisou
5. Turnov
6. Hrádek nad Nisou
7. Zákupy

Frýdlant postupuje do celorepublikového klání, kde se utká s dalšími krajskými vítězi.

Autoři

Štítky npú, Frýdlant, soutěž, Ministerstvo kultury České republiky, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Zákupy, Hrádek nad Nisou, Lomnice nad Popelkou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ocenění pro Frýdlant. Dobře se stará o své památky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.