Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Otevřeno. Městské lázně vzaly útokem stovky návštěvníků

Zrekonstruované městské lázně si v pátek prohlédli první návštěvníci. Netrpělivě přešlapující dav před desátou hodinou dopolední signalizoval jediné – první den „ostrého“ provozu je tady. Dorazili nejen pamětníci, kteří se v lázních učili například plavat, ale také maminky s dětmi.

„Nejen že je pamatováno na vystavené exponáty a na ta díla, která jsou uložena v čerstvě oceněném depozitáři, ale i na návštěvníky. Fungují uzamykatelné šatní skříňky, maminky si mohou vzít pro své děti malé vozítku, starší lidé mají k dispozici přenosná sedátka, presso  a zákusky v kavárně jsou výborné,“ řekl ředitel Jan Randáček.

Na první dny prohlídek je pro návštěvníky připraveno také malé překvapení. Na trať mezi Rybníčkem a Lidovými Sady opět vyrazí historická tramvaj Boveraclubu, která do nově zrekonstruovaných městských lázní doveze návštěvníky. Tramvaj na trať vyrazí v sobotu a to hned v sedmi časech. Jízdné je navíc pro všechny cestující dobrovolné.

Ušetřit můžete také na návštěvě samotné galerie. Na první tři dny je připraveno snížené vstupné, kdy dospělí zaplatí jen 40 korun. Volný vstup do galerie bude také každý čtvrtek.

Kromě nových stálých expozic a několika výstav na návštěvníky čeká také výtvarná dílna pro rodiče s dětmi,“ upozorňuje ředitel.

Kromě nové expozice umění v Čechách, na Moravě a ve Slezsku galerie připravila zcela novou expozici věnovanou sběrateli a mecenáši Heinrichu Liebiegovi, znovu ukáže díla holandských mistrů 16. - 18. století ze svých sbírek, ale připomene rovněž historii lázní a galerie.

Štítky lázně, galerie, Rybníček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřeno. Městské lázně vzaly útokem stovky návštěvníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.