Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podještědskou výstavu psích plemen ovládl liberecký greyhound

Absolutním vítězem jubilejního třicátého ročníku Podještědské výstavy psů se stal krasavec z domácího Liberce. A to už se prý nějaký ten pátek nestalo. Greyhound zvítězil v nabité konkurenci 187 psů.

 


Sobotní dopoledne v Lidových sadech sice bylo studené, přesto si na dvě stovky psích soutěžících nenechaly ujít přibližně tři stovky zvědavců. Absolutním vítězem se stal greyhound liberecké chovatelky Kristýny Kloučkové. „Je to po dlouhé době, co byl za nejhezčího psa výstavy vybraný pejsek z Liberce. Máme velkou radost,“ podotkl ředitel výstavy Karel Tauchman. „Škoda, že kvůli počasí, které každou chvíli hrozilo průtrží mračen, přišlo méně diváků než obvykle. Lidi asi odradilo i chladno,“ dodal.

Součástí akce byla také klubová výstava českých teriérů, každý rok mohou také lidé vidět zástupce málopočetných plemen. Letos to byl americký Akita, což je odnož japonského Akity Inu, slavného samurajského psa, jehož rodokmen je starý tisíce let.

Autoři

Štítky podještědská, výstava, psi, 30., ročník, pes, Liberec, greyhound, plemena psů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podještědskou výstavu psích plemen ovládl liberecký greyhound  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.