Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poslouchat, tančit a jazzovat přijďte v úterý před radnici

Mimořádný hudební zážitek. Takový jistě bude Bohemia Jazz fest, který už v úterý 16. července na jediný den zastaví v Liberci. Od půl šesté vypukne před radnicí mimořádná hudební událost letošní letní sezony. Přijďte!

Letos již osmý ročník festivalu představí mezi hlavními hvězdami dvě nejlepší jazzové skupiny ze Spojených států – the Terence Blanchard Quintet a Medeski, Martin & Wood. A právě, my Liberečané, uvidíme jednu z lahůdek. The Terence Blanchard Quintet.
Program zahájí nejprve v 17.30 hodin mladé české kvarteto S Gustem, které se vloni probojovalo až do finále v soutěži Jazz Prix.
Následovat bude a posluchače patřičně nažhaví svou taneční směsí jazzu a funku Mo’ Blow (19.00 hodin) z Německa.

Večer vrcholí už zmíněným vystoupením the Terence Blanchard Quintet (20.30 hodin) z Ameriky. Blanchard patří mezi přední světové jazzové trumpetisty a je v České republice nesmírně populární. Často k nám jezdí nejen koncertovat, ale i nahrávat filmové soundtracky.

„Hlavní ideou Bohemia Jazz Festu je představit hudbu každému,“ říká Rudy Linka, jeden ze zakladatelů projektu a sám jazzový guru. „Když se dnes dívám na fotografie našeho publika, vidím, že do České republiky přinášíme ještě mnohem víc – úsměvy a dobrou náladu, tedy veledůležité součásti života,“ podotýká k festivalu.

V minulých osmi letech se Bohemia Jazz Festival stal jedním z největších jazzových festivalů v Evropě, na který je volný vstup. Festival se svou neobyčejnou kombinací prvotřídní hudby, velkolepých scenérií historických náměstí po celé ČR a vynikajícího piva přitahuje na 80 tisíc návštěvníků každým rokem.

Klíčem k takovému úspěchu je osobnost Rudyho Linky, který je sám o sobě jazzovou hvězdou. Jeho hudební rozhled a přímé osobní kontakty mu umožňují dát dohromady program, který se jiné festivaly jen marně snaží napodobit.

Program:
17.30 – S Gustem (ČR)
19.00 – Mo´Blow (Německo)
20.30 – The Terence Blanchard Quintet (USA)

Štítky festival, Terence Blanchard, radnice, Česko, USA, Liberec, Německo, Rudy Linka, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslouchat, tančit a jazzovat přijďte v úterý před radnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.