Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prohlídka lázní nebyla poslední. Na srpen je připravena další

Nečekaně velký zájem o prohlídku zrekonstruovaných lázní donutil vedení města k opakování návštěvního dne. Další kolo komentovaných prohlídek proběhne třetí srpnový týden. Při prvních veřejných prohlídkách, které proběhly minulý týden, lázně navštívilo 1327 lidí. Většinu z nich neodradila ani dlouhá fronta.

„Tak velký zájem lidí o prohlídky lázní jsme nečekali. Moc nás potěšil. Několik občanů nás požádalo, abychom prohlídky zopakovali, že se sem v pracovní době nedostali. Chceme i jim umožnit, aby se podívali, jak dopadla revitalizace,“ vysvětlila primátorka města Martina Rosenbergová.

Přesné datum zatím není známé. Jisté je ale to, že prohlídky začnou později a skončí až ve večerních hodinách. Časy prohlídek by tak měly vyhovovat všem.

Přestěhování galerie do nového sídla nebude záležitostí několika dní. Po dokončení stavby bude nutné v objektu pomocí vzduchotechniky a vytápění dosáhnout takových klimatických podmínek, které vyhovují umístění uměleckých děl. To může trvat i půl roku. Až poté se začne pracovat na interiéru a stěhování. Zahájení provozu v nových prostorách je tak naplánováno na začátek příštího roku.

Přestavba bývalých městských lázních na galerii, která začala 9. září 2011, vyšla na 360 milionů korun. Revitalizaci hradily z velké části evropské dotace. Patnáctiprocentní spoluúčast bude platit Liberecký kraj.

Na prohlídku zrekonstruovaných lázní se čekaly fronty

Čtvrtek, 25. července 2013, 12:35

Zrekonstruované městské lázně
Zrekonstruované městské lázně

Štítky liberec, lázně, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlídka lázní nebyla poslední. Na srpen je připravena další  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.