Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

První den Benátské ve znamení Sunrise Avenue a Sabatonu

Benátská noc se v pátek rozjela na plno. Do veseckého areálu v Liberci se sjelo několik tisícovek fanoušků, na které první oficiální den čekalo osmadvacet kapel. Vrcholem prvního festivalového dne bylo vystoupení finské kapely Sunrise Avenue a švédského Sabatonu.

Areál se veřejnosti otevřel už v deset hodin dopoledne. Na hlavním podiu se odpoledne vystřídaly kapely Anopheles, Shenon, N.V.Ú, Pipes and Pints, Wohnout nebo Težkej Pokondr. S přibývajícími hodinami začal program gradovat. Kapela Monkey Bussines dostala diváky do varu největšími hity.

Čtěte také: Peter Bič Project do Liberce nedorazí

Prvním vrcholem večera se dá nazvat vystoupení rockové kapely Sunrise Avenue. Finové fanoušky bavili peckami nejen z alba Out of Style. Během večera zezněly hity jako třeba Hollywood Hills nebo Fairytale Gone Bad. Sunrise mají za sebou už více jak tisíc vystoupení ve dvaceti evropských zemích.

Rock po desáté hodině vystřídal na hlavním podiu power metal. Ze Švédska do Liberce dorazil Sabaton, který netrpělivě očekával dav fanoušků. „Sabaton je moje srdcovka. Kvůli těmhle chlapíkům jsem na Benátskou jel až z Mělníka,“ pochlubil se Martin Vojáček, který po koncertech švédských metalistů jezdí už nějaký ten pátek.

Souběžně s hlavním podiem jela v pátek Jack Daniels stage. Celý prostor pod podiem dokázali zaplnit především fanoušci Alkeholu a Harleje.

Vesecký areál na první pohled nebyl zaplněný tak, jako v minulém roce. Podle pořadatelů si v pátek na Benátskou noc našlo cestu až 10 tisíc návštěvníků. Největší taháky jsou ale na programu až v sobotu, kdy vystoupí britští James nebo finští Nightwish.

Máte v plánu vyrazit na Benátskou noc?

Celkem hlasovalo62 čtenářů

Atmosféra prvního dne Benátské noci

Sobota, 27. července 2013, 10:29

Atmosféra
Atmosféra

Štítky Liberec, Benátská noc, hudební skupina, Sunrise Avenue, Jack Daniels, Nightwish, Švédsko, Hollywood Hills

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První den Benátské ve znamení Sunrise Avenue a Sabatonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.