Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tomáš Klus na Sychrově šířil své písně a dobrou náladu

Držitel Českého slavíka Tomáš Klus odstartoval 30. června své venkovní turné „Konečně venku“ na zámku Sychrov, kde šířil nejen své písně, ale i dobrou náladu a úsměv na tváři. Něco takového jsem si nemohla nechat ujít ani já.

 

Pomalé popojíždění autem v kolně už pár kilometrů před zámkem, bylo jasným znamení, že o koncert je velký zájem. Kdo by si také nechal ujít Tomášův koncert pod širým nebem překrásném prostředí sychrovského zámku, když už jeho turné „Ani si nesedejte“ bylo beznadějně vyprodané.

Už po příchodu v areálu zámku postávalo několik desítek netrpělivých fanoušků před pódiem, někteří zřejmě čekali už od samého odpoledne, jelikož se líně povalovali na dekách a někteří si čekání krátili u stánků s občerstvením a alkoholem. Atmosféra byla příjemná, všichni už netrpělivě očekávali, až se rozezní kytary a Sychrovem se bude linout optimistický hlas Tomáše Kluse.

Hostem a zároveň také předskokanem koncertu byli mentálně postižení ze Studia OÁZA. "Doufám, že Oáza poskytne návštěvníkům tutéž oázu jako mně a přenese je do světa, kde není nutné hrát hry a působit na okolí tak, jak si jeden myslí, že by působit měl. Přátelé ze Studia Oáza zkrátka jsou a jsou tak šťastni. Stávají se tak, alespoň pro mě, učiteli v cestě k bytí v přítomném okamžiku, kteréžto vnímám jako žádoucí, neboť nenutí člověka být tím, kým ve skutečnosti není,“ uvedl Tomáš Klus na svém webu.

Samotný koncert pak začal krátce po půl osmé, kdy konečně na pódium přišel sám Tomáš Klus společně s kytaristou Jiřím Kučerovským, Janem Lstibůrkem (kontrabas) a Petrem Škodu (cejnon). Dvouhodinové vystoupení začali písní Inzerát. Celý playlist navíc měli možnost lidé sestavit na internetu sami. Dále zazněly známé písně jako například politicky laděná Pánubohu do oken, zamilovaná Nina nebo také Malčík.

Pauzy mezi písněmi vždy Tomáš s Jiřím doplňovali vtipnými scénkami, improvizací či laškováním s publikem. Tomáš ukázal, že mu improvizace opravdu není cizí a na místě složil píseň dle přání publika „Techno o Krtkovi“, kterou věnoval malým dětem na koncertě. A zavzpomínal si také na svoji nedávno narozenou dceru Josefínku.

Dobrá nálada se šířila celým parkem. Všichni se usmívali, zpívali, tančili a koncert si opravdu užívali. Klusova hudba opravdu nenechala nikoho klidným. A není divu. Z Tomáše po celou dobu koncertu sála energie a optimismus. Ostatně reakce fanoušků na Facebooku mluví za vše.

„Úžasný koncert na Sychrově, skvělá atmosféra, nádherné písničky, Tomáš je nejlepší, ale co je nejúžasnější, je z něj cítit skromnost a pokora, snad to vydrží. Dnes už se to moc nevidí. Díky, nabilo nás to energií.“ Napsala jedna z fanynek.

Dále Sychrovem zněly zamilované písně Pocity, LeHomole věnovaná všem mužům na koncertu, kteří tam nejsou z donucení nebo také známá píseň VeSmíru. Tomáš dále zahrál nevydanou píseň Pan Tofel nebo také novinku Nebudu vám lhát, kterou si zazpíval na předávání cen Český Slavík 2012, kdy sesadil Karla Gotta z trůnu.

Večer se pomalu chýlil ke konci a bylo jasné, že nikdo si konec příliš nepřeje. Když pak kapela s rozloučením odešla z pódia, publikum si potleskem a povykem vyprosilo ještě dva přídavky. Z čehož poslední píseň bylo improvizované loučení se s publikem.

Po koncertě byli všichni v příjemném rozpoložení a zámek Sychrov opouštěli s úsměvem na rtech. A podle pozitivních reakcí na Tomově stránce, se usmívají stále. Tak jako já.

Napsala Liberecká Drbna

Štítky Sychrov, klus, Tomáš Klus, koncert, Český slavík, zámek, Karel Gott, Český slavík 2012, Facebook, turné, Drbna.cz, Krteček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Klus na Sychrově šířil své písně a dobrou náladu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.