Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Turisty láká v Libereckém kraji Babylon a zoologická zahrada

Nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Libereckém kraji je Centrum Babylon. Alespoň to vyplývá z posledních čísel agentury CzechTourism. Babylon v loňském roce navštívilo bezmála 400 tisíc osob. Do první dvacítky se prokousala i liberecká ZOO, která měla návštěvnost o více než třicet tisíc osob nižší.

„Poměrně dost jsme ale doplatili na to, že CzechTourism nezapočetl do celkového skóre i návštěvnost našich propojených středisek Lidové sady, Divizna a Archa. Pokud by tak učinil, byli bychom dokonce na celkovém sedmém místě a třetí mezi zahradami,“ popsal mluvčí liberecké zoologické zahrady Ivan Langr.

V nejnavštěvovanější pětce turistických cílů „za zábavou“ se kromě Centra Babylon umístil i Dinopark, který navštívilo přes 200 tisíc osob.

Nikoho asi nepřekvapí, že si nejvíce turistů našlo cestu na Pražský hrad. Ten v loňském roce navštívilo přes 1,6 milionu turistů. „Výsledky výzkumu potvrzují dlouhodobě stabilní pozici tradičních turistických cílů, jako jsou hrady, zámky a další památkové objekty. Ty tvoří nosné jádro produktové nabídky cestovního ruchu v ČR. Současně je ale patrný i rostoucí zájem o nové typy atraktivit, například industriální památky a zážitkové atraktivity,“ uvedla Markéta Vogelová z agentury CzechTourism.

Kompletní výsledky naleznete tady.

Štítky liberec, Centrum Babylon Liberec, zoologická zahrada, Liberecký kraj, CzechTourism, Ivan Langer, Česko, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisty láká v Libereckém kraji Babylon a zoologická zahrada  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.