Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vypsaná fixa odstartovala v Jablonci oslavy 20 let své existence

V Jablonci nad Nisou odstartovala včera Vypsaná fixa turné, jímž slaví 20 let své existence. Na programu "Před náma hrajeme my tour 2014" je 20 koncertů, ten další bude už v sobotu v Jindřichově Hradci. Je to klubová záležitost, výjimkou jsou koncerty v Ostravě a Praze, které budou ve větších sálech, řekl mluvčí kapely Pavel Turner.

Pardubická punk-popová kapela vznikla v roce 1994. Za svou kariéru má tahle čtyřka na kontě sedm řadových alb, dvě živé koncertní nahrávky, jedno DVD a přes 1700 koncertů převážně v ČR a na Slovensku. Hudba Vypsané fixy zazněla ve filmu Čtyři slunce a získala nominaci na Českého lva. Členové kapely si zahráli i v Polsku, Anglii, Itálii, Nizozemsku, Německu nebo v Japonsku.

Už samotný název "Před náma hrajeme my" odkazuje na jednu ze specialit narozeninového turné. Vypsaná fixa se vzdala předkapely, od začátku do konce má koncert ve vlastní režii. Kapela se totiž rozhodla "předskočit" sama sobě a v akustické podobě zahrát set písní, které normálně na koncertech neuvádí, ale fanoušci je často žádají. Zazněly tak písničky z demosnímků nebo z prvních nahrávek.

Velkou radostí byl pro fanoušky kapely také návrat dlouholetého baskytaristy Daniela Oravce vystupující pod jménem Mejn. Ten na začátku letošního roku z rodinných důvodů odešel a Vypsaná fixa ze něj nedokázala najít dlouhodobou náhradu. "Mejn se definitivně vrátil, bez kapely vydržel sotva čtvrt roku, hrál s nimi i na jarní turné a na letních koncertech," dodal Turner.

Napsala ČTK

Štítky koncert, Vypsaná fiXa, hudební skupina, Jablonec nad Nisou, turné, Pavel Turner, slavnost, Praha, Ostrava, Jindřichův Hradec, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypsaná fixa odstartovala v Jablonci oslavy 20 let své existence  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.