Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kandidáti na prezidenta dorazí do Liberce. Představí se v předvolební debatě

Do liberecké knihovny míří prezidentští kandidáti. Předvolební debatu pořádá ve čtvrtek iniciativa Občanem na 72 hodin. Dorazit by měli všichni kandidáti až na jednoho. Kdo tedy bude chybět? Nejspíš současný prezident Miloš Zeman, který se vyjádřil, že předvolební kampaň nepovede. Jinak organizátorům potvrdili účast všichni zájemci o Hrad.

Z účasti na diskusi se doposud omluvil pouze jediný kandidát ze všech veřejně deklarovaných k dnešnímu datu,“ řekla v neděli Alena Čechová, vedoucí Debatního klubu při G.F.X.Š. v Liberci, která debatu spolupořádá.

O debatu je velký zájem. Proběhne ve čtvrtek od 16.30 v sále ve třetím patře knihovny a všechna místa k sezení jsou už obsazená. „Ostatní mohou debatu sledovat z galerií, případně pomocí online přenosu,“ dodal Antonín Ferdan, pořadatel akce.

Na organizaci akce se podílejí i členové Parlamentu mladých v Liberci: „Jde nám zejména o to, aby i jiní mladí lidé měli aktivní přístup k politice. Myslíme, že je to cesta, pomocí které si mladí lidé mohou vytvořit přehled o politické situaci,” vysvětluje Anna Woideová, členka Parlamentu mladých v Liberci.

Právě především na mladé je celá debata zaměřená. „Ale samozřejmě nebudeme bránit ve vstupu nikomu, a to ani těm, kteří se už nevejdou do kapacit určených pro sezení,“ dodal Ferdan.

Autoři | Foto

Štítky Prezident, debata, Liberec, knihovna, Miloš Zeman, Pražský hrad, kandidát na prezidenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidáti na prezidenta dorazí do Liberce. Představí se v předvolební debatě  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.