Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Farský rezignoval na post v zastupitelstvu Libereckého kraje

Lídr Starostů a nezávislých (STAN) v loňských volbách do Poslanecké sněmovny Jan Farský rezignoval na mandát zastupitele Libereckého kraje. Na dnešním jednání to uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Farského v zastupitelstvu nahradil starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka. V 45členném krajském zastupitelstvu mají Starostové většinu 18 mandátů a jsou v koalici s ANO, ČSSD a ODS. Koalice má většinu 35 hlasů.

"Vzhledem k pracovním povinnostem, které mi znemožňují vykonávat mandát krajského zastupitele v kvalitě a s nasazením, jaké by mi přišlo správné, rezignuji na funkci člena zastupitelstva Libereckého kraje," uvedl ve svém dopise hejtmanovi Farský. Zároveň se omluvil, že kvůli jednání v Praze nemůže rezignaci přednést osobně na dnešním jednání zastupitelstva.

Starostové kandidovali loni na podzim do Sněmovny samostatně poprvé. Farský měl být původně lídrem společné kandidátky KDU-ČSL a STAN v Libereckém kraji, lidovci se ale nakonec rozhodli jít do voleb samostatně a Farský se stal lídrem kandidátky STAN v Praze a tváří celostátní kampaně. Je jedním ze šesti poslanců, které uskupení ve Sněmovně má.

Autoři

Štítky Jan Farský, Liberecký kraj, zastupitelstvo, Starostové a nezávislí, Martin Půta, Josef Horinka, ČSSD, ODS, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farský rezignoval na post v zastupitelstvu Libereckého kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.