Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Primátor Jablonce Beitl rezignoval na mandát zastupitele Libereckého kraje

Jablonecký primátor Petr Beitl, který byl lídrem liberecké kandidátky Občanské demokratické strany (ODS) v loňských volbách do Poslanecké sněmovny, dnes rezignoval na mandát zastupitele Libereckého kraje. Důvodem je permanentní termínová kolize s jednáním sněmovny, řekl na jednání zastupitelstva Beitl. V zastupitelstvu ho nahradí stranický kolega, místostarosta České Lípy Juraj Raninec. ODS má v 45členném krajském zastupitelstvu čtyři mandáty.

"Už před volbami jsem deklaroval, že se postu zastupitele vzdám v okamžiku, kdy vláda získá důvěru. V současné době, kdy premiér v demisi a prezident hrají jakousi podivnou hru na obcházení ústavy, by čekání na tento termín bylo dlouhé, proto jsem se rozhodl podat rezignaci nyní," řekl Beitl, který by letos na podzim oslavit deset let v krajském zastupitelstvu. Ujistil, že jako poslanec je připraven se dál podílet na projektech ve prospěch Libereckého kraje.

Sněmovní volby v Libereckém kraji vyhrálo loni na podzim hnutí ANO se ziskem 29,83 procenta hlasů a získalo čtyři z osmi mandátů, které se v kraji rozdělovaly. Druzí končili Starostové a nezávislí (STAN), kterým dalo v kraji hlas 12,82 procenta voličů. Třetí byli Piráti. Obě politická uskupení mají po jednom mandátu, stejně jako čtvrtá SPD Tomia Okamury a ODS, která skončila pátá.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Petr Beitl, zastupitelstvo, rezignace, ODS, Jablonec, Poslanecká sněmovna ČR, volby, Juraj Raninec, Česká Lípa, Starostové a nezávislí, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Jablonce Beitl rezignoval na mandát zastupitele Libereckého kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.