Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Petra Beitla dnes ve funkci krajského zastupitele nahradil Juraj Raninec

Na druhém zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje rezignoval na svoji funkci Petr Beitl (ODS). Dnes jej nahradil Juraj Raninec (ODS), který převzal mandát oficiálním slibem při dnešním jednání krajského zastupitelstva.

Důvodem odstoupení Petra Beitla bylo jeho zvolení do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v loňskách volbách. Jeho funkci převzal ve pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu místostarosta České Lípy Juraj Raninec.

Padesátiletý Juraj Raninec se narodil v Trenčíně. V letech 2006 až 2010 byl poslancem za ODS. Po komunálních volbách v roce 2014 byl zvolen místostarostou České Lípy.

Podle zveřejněných dokumentů z archivu vojenské kontrarozvědky figuruje Juraj Raninec v registračních protokolech této bezpečnostní složky bývalého československéhokomunistického režimu jako důvěrník. Svou spolupráci odmítá a tvrdí, že do protokolů kontrarozvědky se mohl dostat nevědomky během základní vojenské služby. Má čisté lustrační osvědčení.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Juraj Raninec, Petr Beitl, ODS, Česká Lípa, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, Trenčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Beitla dnes ve funkci krajského zastupitele nahradil Juraj Raninec  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.