Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sdružení Liberec Plus+ je černým koněm nadcházejících voleb

PR článek

Politologové, sledující situaci před volbami v Liberci se shodují, že černým koněm nadcházejících komunálních voleb může být sdružení Liberec Plus+, v jejímž čele stojí bývalá primátorka města z let 2011–2014 Martina Rosenbergová.

„Nárůst našich volebních preferencí přišel v okamžiku, kdy lidé dostali volební lístky do schránky a zjistili, že naše sdružení postavilo kandidátku zkušených a známých osobností. Kladné ohlasy máme také z naší každodenní kontaktní kampaně, lidé jsou na nás milí a vyjadřují nám svou podporu,“ říká jednička kandidátky Martina Rosenbergová.

Druhým na kandidátce sdružení Liberec Plus+ je předseda a ředitel Stavebního bytového družstva SEVER Petr Černý, který není v komunální politice také žádným nováčkem. V letech 2010–2014 byl libereckým zastupitelem i radním a předsedou prestižního finančního výboru. Čelo kandidátky doplňuje hasič a dobrovolný dárce krve a kostní dřeně a současný nezávislý liberecký zastupitel Jan Čmuchálek a další současná zastupitelka města, ředitelka nevládní neziskové organizace Tulipan Zora Machartová. Podle dosavadních ohlasů by tato sestava zkušených kandidátů mohla u voličů výrazně zabodovat, protože v komunálních volbách preferují voliči spíše nezávislá sdružení místních osobností před stranickými kádry zavedených parlamentních formací, kteří však často nemají potřebné znalosti a zkušenosti s řízením města.

Právě zkušenosti kandidátů a jejich detailní znalost fungování a hospodaření města zúročilo sdružení Liberec Plus+ při sestavování svého volebního programu. Na rozdíl od jiných subjektů totiž neslibuje nemožné, ale věnuje se pouze reálným cílům.

„V programu máme hned několik bodů, jejichž realizace je vlastně velmi jednoduchá a finančně nenáročná. Jmenoval bych například plán koordinace uzavírek a oprav komunikací ve městě, který zamezí situacím, že se město stává neprůjezdným a v systému uzavírek se těžko orientují i místní, natož pak turisté,“ představuje jeden z bodů programu dvojka kandidátky Petr Černý. „Prosazujeme také řízenou decentralizaci centrálního zásobování teplem, protože jen konkurenční prostředí může snížit cenu tepla. Dále se zasadíme o rovnoměrné rozdělení peněz z rozpočtu města do všech čtvrtí, a tak zvaný participativní rozpočet. To znamená, že obyvatelé každé čtvrti by si sami určili, na jaké opravy či investice chtějí peníze z rozpočtu města vynaložit,“ dodává Černý.

Sdružení Liberec Plus nezapomíná ve svém programu ani na děti nebo seniory. „Rádi bychom zjednodušili veškeré žádosti o dotace pro všechny spolky, které zajišťují aktivity dětí a mládeže, ať už jde o sport či kulturu. Podpoříme investice do škol a školních hřišť, včetně jejich následné údržby,“ říká k této části programu Jan Čmuchálek, trojka kandidátky. Sdružení má v programu také zavedení příspěvků dětem na příměstský tábor či lyžařský výcvik, či příspěvek na soukromou školku pro předškolní děti, v případě, že město nebude mít ve svých školkách dostatek kapacit. V programu je také plán na poskytování školních obědů dětem zdarma.

Pro seniory chce sdružení Liberec Plus+ zřídit informační centrum, které jim pomůže a poradí se zajištěním nejrůznějších služeb a potřeb. „Hodně věcí, které vnímáme jako běžné, se dnes vyřizuje přes internet, a ne všichni senioři k němu mají přístup nebo jej ovládají. S takovými věcmi by jim pracovníci centra pomohli, stejně tak jako by jim poskytli ochranu před nekalými praktikami, tzv. šmejdů,“ dodává k programu sdružení Martina Rosenbergerová. Kompletní program sdružení je na www.liberecplus.cz.

Komunální volby v Liberci proběhnou ve dnech 5. a 6. října 2018.

Štítky Liberec plus, Liberec, politika, volby, radnice, Martina Rosenbergová, komunální volby, Petr Černý, Martina Rosenberger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sdružení Liberec Plus+ je černým koněm nadcházejících voleb  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.