Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Marek Pieter rezignoval na post náměstka hejtmana. Důvodem jsou zdravotní problémy

Překvapivá zpráva přišla z krajského úřadu. Na post náměstka hejtmana po šesti letech rezignoval Marek Pieter. Za náhlým odchodem jsou podle vyjádření kraje zdravotní problémy.

Pieter odejde ze své funkce na konci ledna. „Chtěl bych panu náměstkovi Pieterovi poděkovat za šestiletou spolupráci ve vedení kraje,” řekl hejtman Martin Půta

Podle něj rezignace náměstka nebyla zase tak překvapivá. „Přeji si, aby své zdravotní potíže, které avizoval již delší dobu, co nejdříve překonal,” dodal.

Marek Pieter byl náměstkem hejtmana šest let. Mezi lety 2012 až 2016 ekonomickým a investičním, od roku 2016 pak náměstkem pro dopravu, investice a veřejné zakázky.

Zatím není jasné, kdo ho ve funkci nahradí. „Předpokládám, že návrh dalšího postupu na jmenování nového kandidáta na pozici náměstka za Starosty pro Liberecký kraj bude řešen v souladu s koaliční smlouvou a předložen na jednání zastupitelstva 29. ledna 2019,” uvedl Půta.

Marek Pieter

Do politiky vstoupil v roce 1998, o čtyři roky později se stal starostou Desné. V roce 2008 spoluzakládal hnutí Starostové pro Liberecký kraj, od roku 2012 byl náměstkem hejtmana.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Marek Pieter, náměstek, hejtman, Liberecký kraj, rezignace, náměstek krajského hejtmana, Martin Půta, Starostové a nezávislí

Marek Pieter rezignoval na post náměstka hejtmana. Důvodem jsou zdravotní problémy  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.