Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Libereckém kraji vyhrálo volby do Evropského parlamentu ANO před Piráty

V Libereckém kraji volby do Evropského parlamentu vyhrálo ANO před druhými Piráty a třetí koalicí STAN a TOP 09. Účast činila 28,31 procenta, byla tak výrazně vyšší než při minulých eurovolbách. Vyplývá to z volebních výsledků, které dnes zveřejnil Český statistický úřad na serveru www.volby.cz.

ANO získalo v kraji 22,4 procenta hlasů, Česká pirátská strana 14,92 procenta. Třetí místo v kraji obsadila koalice STAN a TOP 09 se ziskem 13,93 procenta, čtvrtí skončili občanští demokraté s 13,77 procenta hlasů.

Nad deset procent se vyhoupla SPD se ziskem 10,52 procenta a pětiprocentní hranici překročili v kraji ještě komunisté (5,55 procenta).

Nejvyšší volební účast byla v okrese Semily, kde činila 33,32 procenta. Na Liberecku byla 28,89 procenta, v okrese Jablonec nad Nisou činila 28,43 procenta. Nejnižší volební účast byla na Českolipsku, a to 23,63 procenta.

Evropské volby v Libereckém kraji vyhrálo před pěti lety hnutí ANO, které získalo 19,73 procenta hlasů. Na druhém místě skončila koalice TOP 09 a STAN se ziskem 17,12 procenta a třetí sociální demokraté s dvanácti procenty. Čtvrté místo obsadili komunisté s 9,70 procenty. Pětiprocentní hranici překročila tehdy ještě Česká pirátská strana (5,88 pct) a Strana svobodných občanů (5,54 pct).

Volební účast při předchozích volbách činila 17,24 procenta.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky EU, volby, parlament, výsledky, Liberecký kraj, ano, piráti, ANO 2011, Česká pirátská strana, Evropský parlament, TOP 09, Starostové a nezávislí, koalice, Český statistický úřad, volební účast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji vyhrálo volby do Evropského parlamentu ANO před Piráty  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.