Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec pro příští rok počítá s příjmy 2,3 miliardy. Schodek je skoro 400 milionů

Liberec pro příští rok počítá s příjmy 2,3 miliardy korun a schodkem 375 milionů. To je obdobná výše jako letos. Vedení radnice sice očekává vyšší daňové příjmy, nepředpokládá ale, že na účtech na konci roku zůstane tolik peněz, kolik mohla využí pro letošní rok. „Rok 2020 bude docela napjatý," řekl náměstek primátora pro ekonomiku Zbyněk Karban (ANO).

Projeví se to podle něj i na investicích. Pro letošní rok je má město naplánované za více než půl miliardy korun, v příštím roce budou nejspíš nižší. „Včetně dotačních peněz, které očekáváme, tak to bude kolem 400 milionů, do půl miliardy," uvedl náměstek.

Na daních předpokládá, že v příštím roce získá město 1,992 miliardy korun. „Navýšení by mělo být kolem 90 milionů korun. Vycházíme z prognóz ministerstva financí," řekl Karban. O výši výdajů podle něj teprve jednají. „Je to ale jednoduché, budou stejné jako příjmy, nebo nižší," dodal.

Zastupitelé Liberce pro letošní rok schválili výdaje 2,68 miliardy korun a příjmy 2,31 miliardy. Schodek 375 milionů radnice pokryje zůstatkem z účtů z loňského roku, výnosy z prodeje cenných papírů a čerpáním kontokorentního úvěru ve výši 126 milionů korun.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky rozpočet, Liberec, 2020, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec pro příští rok počítá s příjmy 2,3 miliardy. Schodek je skoro 400 milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.