Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mimo své bydliště bude volit více než 1100 Liberečáků

Více než jedenáct set Liberečáků bude volit mimo své trvalé bydliště. O voličský průkaz požádalo před předčasnými volbami do Poslanecké sněmovny celkem 1118 osob. Voličské průkazy opravňující k volbě mimo místo svého bydliště vydával liberecký magistrát do včerejší čtvrté hodiny odpolední.

„V porovnání s volbami do poslanecké sněmovny v roce 2010 je to téměř stejné číslo. Zájem o průkazy se tedy u Liberečanů nijak výrazně nesnížil a ani nenarostl. Před třemi lety se blížil počet vydaných voličských průkazů k jedenácti stovkám,“ popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Poslední den, kdy si lidé mohli vyřídit voličské průkazy, se v budově nového magistrátu žádné velké fronty u okýnek netvořily. Zpravidla měl každý ve chvíli, kdy přišel, před sebou nejvýše čtyři klienty. Lidé chodili na magistrát průběžně od rána, ani odpoledne počet čekajících nijak dramaticky nestoupl, nával nevznikl.

Štítky voličský průkaz, magistrát, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimo své bydliště bude volit více než 1100 Liberečáků  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.