Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Průzkum: Do Sněmovny by se aktuálně dostalo sedm stran

Volby do Poslanecké sněmovny by nyní vyhrála ČSSD před hnutím ANO a Komunistickou stranou Čech a Moravy. Alespoň to vyplývá z aktuálního průzkumu TNS Aisa pro Českou televizi. Sociologický průzkum ukazuje, že by se v současnosti dostalo do Sněmovny sedm stran. Velký odliv voličů by zaznamenala pravice.

Jasným vítězem voleb by se v celorepublikovém měřítku stala sociální demokracie, která by podle TNS získala 28,5 procenta ze všech hlasů. Něco málo přes dvanáct procent hlasů by získalo ANO Andreje Babiše a komunisté.

Čtěte také: V Liberci je o místa ve volebních komisích velký zájem

Desetiprocentní hranici hlasů by překročila už jen TOP 09, která by podle posledního průzkumu mohla získat 11 procent ze všech hlasů. Kromě zmíněných stran by se do sněmovny dostali i občanští demokraté se 6,5 procenty hlasů, KDU-ČSL se šesti procenty a Úsvit s rovnými pěti procenty.

Naopak hranici nutnou pro postup do Sněmovny by nepřekonali Zemanovci, kteří se celou dobu pohybují mezi 4 – 5 procenty hlasů.

Čtěte také: Nejstaršího a nejmladšího kandidáta v kraji dělí 62 let

Podle posledních čísel uvažuje o účasti ve volbách 77 procent dotázaných. Z nich více jak polovina prohlásila, že k volbám půjde určitě. Naopak jedenáct procent ze všech dotázaných účast ve volbách striktně odmítá.

Do předvolební ankety Liberecké drbny se k nedělní čtvrté hodině odpolední zapojilo přes 250 čtenářů. V říjnových volbách by dvacet procent z nich volilo Změnu a jen o jedno procento méně Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. Bezmála deset procent by získali Svobodní.

Komu dáte svůj hlas v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky?

Celkem hlasovalo531 čtenářů

Štítky liberec, volby, průzkum, ČSSD, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, volby do Poslanecké sněmovny PČR, KSČM, Česká televize, KANTAR CZ s.r.o., Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průzkum: Do Sněmovny by se aktuálně dostalo sedm stran  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.