Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Liberci je o místa ve volebních komisích velký zájem

Až nečekaně velký zájem o předčasné volby projevili v posledních dnech Liberečané, kteří si během pár dní rozebrali takřka všechna volná místa ve volebních komisích. Na více jak stovku dobrovolníků delegovaných politickými stranami se nedostalo. Po oba dva dny usedne do volebních komisí v Liberci 570 členů.

„Děkuji všem zájemcům, kteří si podali přihlášku, ale přitom na ně tentokrát místo člena komise nezbude. Mnozí z nich pracují v komisích už léta. Automaticky s tím počítali také nyní. My je ale bohužel budeme muset kvůli velkému zájmu politických stran a hnutí odmítnout. Budeme je vést jako náhradníky pro případ, že by se některý z delegovaných členů z nějakého důvodu vzdal členství nebo byl odvolán tím, kdo jej delegoval,“ vysvětlila vedoucí odboru správního a živnostenského Jitka Štíchová. Podle ní podobně velký zájem o místa v komisích registrují i další města.

Jen v samotném Liberci zaplnili dvadvacet komisí z celkových osmdesáti členové navrženi kandidujícími stranami. Zbylá místa doplní dobrovolníci z řad veřejnosti. Minimální počet členů v komisích stanovuje starosta, maximální se odvíjí od počtu kandidujících stran. Pokud jich kandiduje například 24, může v komisi zasednout 24 členů.

Předčasné volby jsou už za dveřmi. Volební místnosti se otevřou 25. října ve 14:00. Přesně o čtyřiadvacet hodin později se začne sčítat.

Komu dáte svůj hlas v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky?

Celkem hlasovalo531 čtenářů

Štítky Liberec, volební komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci je o místa ve volebních komisích velký zájem  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.