Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vondrouš: K založení strany potřebujeme ještě hodně podpisů

Není to tak dávno, kdy Liberecká Drbna jako první přinesla informaci o novém hnutí Futurama, které založil chrastavský střelec Pavel Vondrouš. Velký zájem médií o jeho politickou iniciativu rychle vyprchal. Pavel Vondrouš společně s dalšími dvěma spolustraníky zatím nesehnal podpisy potřebné pro registraci.

„Musíme sehnat tisícovku podpisů, ale zatím jich máme jen dvě stě. Lidé teď před volbami nemají nějak velký zájem,“ popsal Drbně Pavel Vondrouš. Šestadvacetiletý mladík však plánuje zamířit mezi občany hned v příštím roce.

„Ideální bude pokračovat tak za půl roku, kdy si všechno po volbách sedne,“ doplnil. Sám odhaduje, že nadcházející volby budou hodně těsné, vítězství přeje levici.

„Myslím si, že pro běžného občana je nejrozumnější volit ČSSD. Nefandím hnutím, jako má třeba pan Babiš, který cílí i na voliče ODS,“ podotkl chrastavský střelec.

Založení vlastního hnuté oznámil Pavel Vondrouš 14. července. „Od samého začátku jsem chtěl udělat něco, co zlepší život lidí v naší zemi. Stav demokracie v České republice je čím dál horší a politickým stranám je to jedno, či spíš jim to vyhovuje, takže založení politické strany se stalo v tuto chvíli asi nejlepší cestou, jak změny dosáhnout,“ vysvětlil tehdy.

Žádná strana se neobejde bez svého hesla. Futurama by podle samotného zakladatele měla být spojena se sloganem:„Svoboda je zde, pojďme si ji vzít!“ A proč právě Futurama? „Protože ze slušných názvů si ostatní strany už srandu udělali,“ dodal.

Vondrouš se zapsal do povědomí veřejnosti loňskou střelbou z airsoftové pistole, kdy trefil bývalého prezidenta Václava Klause při otevíráno nového mostu v Chrastavě. Soud je však zatím v nedohlednu a o datu hlavního líčení neví ani samotný aktér.

„Už se doma přes měsíc léčím, tak jdou tyhle věci mimo mě,“ řekl závěrem Vondrouš.

Podporujete iniciativu Pavla Vondrouše?

Celkem hlasovalo72 čtenářů

Štítky Pavel Vondrouš, volby, Drbna.cz, Andrej Babiš, ČSSD, ODS, Václav Klaus, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vondrouš: K založení strany potřebujeme ještě hodně podpisů  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.