Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přívalový déšť vyplavoval sklepy na Frýdlantsku

Zatímco většina obyvatel zaplavených oblastí ještě nestačila vysušit své domy po nedávné povodni, příroda o víkendu opět pohrozila. Přívalový déšť během několika hodin naplnil sklepy několika domů na Frýdlantsku nebo Semilsku.

„Hasiči byli během víkendu voláni například do Habartic či osady Andělka,“ popsala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Největší škody však voda páchala v sobotu odpoledne na Semilsku.

„Čtyři jednotky hasičů zasahovaly před druhou hodinou v části obce Kundratice nedaleko Košťálova, kde valící se voda podemlela komunikaci a natekla do domu. Nemalé problémy způsobila voda z přívalových srážek v Kruhu. Voda zatopila náves s několika automobily a výška hladiny místy dosahovala až půl metru,“ doplnila mluvčí hasičů. Hasičům dalo hodně práce nejen odčerpat vodu ze sklepů, ale i uklidit velké nánosy bahna.

Podle poslední předpovědi meteorologů mají srážky v průběhu pondělního podvečera opustit Liberecký kraj. Koncem týdne by na sever Čech mělo dorazit slunečné počasí a teploty těsně pod třicítkou.

Štítky liberec, višňová, andělka, semily, déšť, hasiči, povodeň, sklep, Frýdlantsko, dům, okres Semily, Košťálov, Habartice, Kundratice, Kruh, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívalový déšť vyplavoval sklepy na Frýdlantsku  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.