Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společnost

Zima je v nedohlednu, nový sníh se může objevit jen na horách

Ani v novém týdnu se ráz počasí příliš nezmění, nadále bude nadprůměrné teplo. Teploty se budou držet výrazně nad nulou. Pouze v noci na úterý a středu by mělo alespoň přechodně mrznout, na horách se objeví i sněhové přeháňky.

Nefunkční zadní světlo prozradilo řidiče, který nadýchal 2,89 promile alkoholu

Obyčejná policejní kontrola na Semilsku stála řidiče rok vězení a až deset let zákazu řízení. Kromě rozbitého zadního světla požil alkohol a měl u sebe neplatný řidičák.

Na konci ledna překročila nezaměstnanost v Libereckém kraji hranici čtyř procent

Liberecký úřad práce ČR evidoval na konci ledna přes 13 000 nezaměstnaných osob. Oproti prosinci jde o nárůst téměř 700 osob. Podle údajů úřadu je počet evidovaných uchazečů o zaměstnání více, než počet nabízených pozic. Nejvyšší zájem je opět o...

Pobočka knihovny na Kunratické prošla renovací a má nové vybavení

Od začátku tohoto týdne mají čtenáři opět otevřenou pobočku Krajské vědecké knihovny Liberec, která sídlí na Kunratické. Prostory prošly proměnou a jsou nově vybavené.

Konec vjezdu do pěších zón. Město Jablonec postaví zábrany

Jablonec nad Nisou se potýká s nedovoleným vjezdem a průjezdem aut do pěší zóny. Město se proto rozhodlo zde umístit provizorní dopravní zábrany či květináče. Tato opatření budou však dočasná. Od dubna rozmístí město opět osázené květináče.

Policisté hledají svědka krádeže z klubu v centru Liberce

Liberečtí policisté se obracejí na veřejnost s totožností svědka, který byl 7. ledna v sobotu večer v jednom z klubů v centru Liberce. Mladík by mohl být totiž důležitým svědkem krádeže.

Zemřel Bořek Vysušil, legenda libereckého horolezectví

Ze světa libereckého horolezectví přišla smutná zpráva. Zemřel Bořek Vysušil, legendární horolezec, zakladatel a propagátor libereckého horolezectví. Vysušil zemřel v sobotu ve věku šestasedmdesáti let. O jeho úmrtí informoval na sociálních...

Policie žádá o pomoc svědky dopravní nehody ve Vratislavicích nad Nisou

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci žádají o pomoc svědky, kteří byli přítomni dopravní nehody ve Vratislavicích nad Nisou. Řidička zde srazila přecházející ženu, která byla převezena do liberecké nemocnice.

Karcinom prostaty. Pro úspěšnou léčbu je včasná diagnóza zásadní

Pro české muže je karcinom prostaty nejčastěji se vyskytujícím nádorovým onemocněním — od lékaře jich odchází s touto diagnózou přibližně 8 000 ročně (tedy zhruba stejně jako je obyvatel například Třeboně). 1 500 českých mužů ročně pak na...

Frýdlant chystá prohlášení historického nábytku radnice za movitou kulturní památku

Město Frýdlant požádá o prohlášení části svého historického mobiliáře za movitou kulturní památku. Tento krok má za cíl usnadnit získání dotace z programu Restaurování movitých kulturních památek na jejich obnovu.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.