Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost

VÍKEND PODLE DRBNY: 120 Lidových sadů i hrdinové od Tobruku

I tento víkend je kam vyrazit. Akce, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít, je bezesporu oslava 120. výročí Lidových sadů. Ta nepotrvá jen jeden den, ale dokonce celý týden.

Starý přechod do Polska v Hrádku se uzavře. Most čeká rekonstrukce

Most přes Oldřichovský potok v Hrádku nad Nisou je ve špatném stavu. Kvůli neodkladné rekonstrukci se tak bude od dnešního dne uzavřen starý česko-polský hraniční přechod.

Institut žádá vazbu pro Vojtěcha a Svrčinovou. Můžou za šíření koronaviru, tvrdí předseda

Institut práva a občanských svobod podal trestní oznámení na ministra Adama Vojtěcha (za ANO), hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou a další neznámé osoby pro podezření ze spáchání úmyslného trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci. Institut je...

Hejtman Půta ocenil průvodčího, který zastavil lanovku na Ještědu. Neštěstí mohlo mít větší rozměr, řekl

Průvodčího lanovky na Ještěd Radka Kyselu, který 31. října při havárii pohotově zareagoval, zabrzdil lanovku a okamžitě zahájil evakuaci cestujících a rychlou reakcí pomohl předejít případné další tragédii, dnes ocenil liberecký hejtman Martin...

Měli fackovat a kopat vězně. Začal soud s rýnovickými dozorci

V Jablonci nad Nisou dnes začal soud se třemi dozorci z věznice Rýnovice, jednání je neveřejné. Podle státního zástupce svévolně trestali vězně, a to i fyzicky kopanci a fackami.

Myslivci v kraji odlovili tisíce divočáků. Riziko v podobě afrického moru zůstává

Africký mor prasat (AMP) zatím zřejmě nepronikl za české hranice. Riziko zavlečení nebezpečné nemoci ale zůstává. Ve vytyčeném pásmu tak i nadále probíhá intenzivní lov prasat divokých.

Liberec plánuje advent s řadou akcí. Strom rozsvítí netradičně v pátek

Řada měst kvůli nepříznivé epidemiologické situaci s předstihem ruší adventní trhy a program s nimi spojený, v Liberci ale vše proběhne. Chystá se rozsvěcení stromu, řada koncertů a vystoupení i tržnice. Strom chce vedení radnice rozsvítit...

Ze zaniklých obcí zbyly v Ralsku jen stromy. Z jejich roubů vzniká nová alej

Tam kde kdysi žily celé rodiny, je dnes les, bývalá stavení dnes připomínají jen sklepy nebo zarostlé zbytky zdí. Připomenout zaniklé obce i staré odrůdy stromů rozšířených zejména před druhou světovou válkou se snaží Národní geopark Ralsko...

Propad návštěvnosti. Hrady a zámky navštívilo nejméně lidí za poslední roky

V Libereckém kraji je celkem osm státních hradů a zámků. V letošním roce jim se turistická sezóna moc nepřála. Navštívilo je 300 830 návštěvníků, což je nejméně od roku 2006.

V Liberci vyroste políčko vlčího máku z ručně tvořených kvítků. Připomene válečné veterány

Park Paměti národa v Jablonecké ulici v Liberci zbarví rudé květy vlčích máků. Organizace Paměť národa se tak snaží připomenout Den válečných veteránů u příležitosti výročí konce první světové války.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.