Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost

Veterináři nařídili stažení polských zmrzlin. Obsahovaly zakázaný pesticid

Z českého trhu musí zmizet zmrzliny Milka od polského výrobce Froneri Ice Cream. Obsahují totiž stopové množství etylenoxidu. Zmrzliny by neměli lidé konzumovat. Informovala o tom Státní veterinární správa (SVS) v tiskové zprávě.

Turnov chce areál s garážemi u Střelnice. Moc velké šance na získání ale nemá

Město Turnov by rádo zvelebilo areál s garážemi, který se nachází vedle kulturního centra Střelnice a pod kostelem, který patří mezi největší novogotické chrámové stavby ve střední Evropě. Získat ho ale bude náročné.

Číšníci, kuchaři, dělníci i skláři. V kraji chybí mnoho zaměstnanců

V Libereckém kraji chybí zaměstnanci nejen výrobcům dílů pro automobilový průmysl, nové zaměstnance hledají marně také některé sklárny, obsadit se nedaří ani desítky míst v cestovním ruchu.

Zpoždění vlaku či ztráta zavazadla. Jaká práva máte při cestování vlakem?

Jelikož se prázdniny přehouply do své druhé poloviny, je nejvyšší čas vyrazit za posledními letními dobrodružstvími. A vhodným dopravním prostředkem pro to může být vlak. Jeho využití lze označit za levnou a pohodlnou alternativou, a přitom již...

Značení jízdních kol bude v České Lípě pokračovat i v druhé polovině srpna

Značení kol, koloběžek i invalidních vozíků může pomoci ochránit před jejich krádeží. Radnice pro zájemce vypsala další termíny. Lidé si mohou nechat kola označit až do 25. srpna.

Kastelán v Zákupech chce vrátit zámku původní podobu. Dříve nebýval červenobílý

Zámek v Zákupech na Českolipsku sloužil jako letní císařská rezidence Habsburků. Právě tehdejší podobu by památce rád vrátil současný kastelán Vladimír Tregl.

Plavec nebo posádka plavidla? Tak či tak je třeba znát pravidla chování na vodních cestách

Pokud plánujete strávit zbylé letní dny na lodi, motorovém člunu či třeba šlapadle, měli byste znát pravidla plavebního provozu a značení, které se používá v rekreační plavbě. Budete-li si půjčovat plavidlo v půjčovně, nezapomeňte se seznámit...

HBO GO přiblíží vztahy a milostný život lesbiček, Netflix nabízí izraelský či mexický seriál

Na Netflixu se můžou diváci kromě thrilleru z prostředí Izraele těšit i na horor Spoušť o mladém páru, kterému se v novém domě začnou dít podivné věci nebo na mexický seriál o hackerovi nabourávajícím se do soukromí studentů. Na HBO GO pak zavítá...

Trestní stíhání BusLine zrušeno. Podle státního zástupce k trestnému činu nedošlo

Státní zastupitelství zrušilo v kauze autobusových dopravců, kteří působí v Libereckém kraji, trestní stíhání společností ze skupiny BusLine.

Dnes je pátek třináctého. Je třeba se skutečně bát smůly a neštěstí?

Je třeba mít skutečně strach? Na tuto otázku nikdo s jistotou odpovědět neumí. Řada lidí pátek třináctého prožívá natolik intenzivně, že omezuje své běžné činnosti. Jiní si ani nevšimnou, že je den něčím výjimečný. Pak existuje třetí skupina...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.