Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Společnost

Na Mácháči jsou sinice. Děti, těhotné a alergici by se neměli koupat

Ve vodě na Máchově jezeře zaznamenali hygienici v posledních dnech zvýšený výskyt toxických silnic. V minulých letech se zde sinice vyskytovaly už na začátku letní sezóny.

Paliva dál prudce zdražují, benzin už překročil hranici 33 korun

Pohonné hmoty v Česku pokračují v prudkém zdražování. Průměrná cena benzinu Natural 95 v uplynulém týdnu u čerpacích stanic stoupla o 26 haléřů na 33,11 koruny za litr, nafta stála ve středu v průměru 31,05 Kč/l, a byla tak o 23 haléřů dražší než...

Zítra odstartuje Rally Bohemia. Řidiče čekají omezení a uzavírky

Rychlostní zkouškou na Autodromu Sosnová u České Lípy zítra odstartuje letošní ročník Rally Bohemia. Jako tradičně si oblíbený závod vyžádá i určitá dopravní omezení.

Odpoledne dorazí silné bouřky. Hrozí přívalový déšť, kroupy i vichřice

Výstraha na velmi silné bouřky platí i pro Liberecký kraj. Dorazit mají odpoledne, konkrétně po čtrnácté hodině a výstraha platí až do páteční šesté hodiny ráno.

Centrum České Lípy bude opět hezčí. Dojde na obnovu kostela a měšťanského domu

Dvěma objektům v centru České Lípy se podařilo získat podporu od města a Ministerstva kultury na plánované rekonstrukce. Jedná se o měšťanský dům a kostel.

Z Libereckého kraje poputuje na podporu moravských obcí pět milionů

Liberecký kraj rozhodl o finanční podpoře pro Moravu, kterou na konči června zasáhlo tornádo. Po milionu obdrží čtyři obce, poslední milion pak pošle přímo Jihomoravskému kraji. Půl milionem korun pak podpoří také obec Stebno na Lounsku. Ta se...

Repliku středověkého sídla ve Vítkově staví nadšenci už více než dvacet let

Na návrší ve Vítkově na Liberecku tvoří parta nadšenců a milovníků historie už přes dvacet let repliku středověkého velmožského sídla.

Na kritizovanou demolici mostu v Poniklé nakonec nedojde. Kraj od záměru ustoupil

V pátek začala demolice a rekonstrukce kamenného obloukového mostu přes Jizeru v Poniklé na Semilsku. Nyní ale kraj práce zastavil. Bude žádat o památkovou ochranu mostu a jeho zachování.

V parku u turnovského muzea vznikne venkovní expozice geoparku

V parku u Muzea Českého ráje v Turnově vznikne ještě letos venkovní expozice geoparku. Náklady na její vybudování jsou přibližně 1,2 milionu korun.

Armádní vrtulník kontaminovala nebezpečná látka. Liberečtí chemici zasahovali v rámci cvičení

Vrtulník, který proletěl zamořenou oblastí, nyní je kontaminován nebezpečnou chemickou látkou a stroj včetně posádky je nutné od toxických látek dokonale umýt. Právě taková byla náplň cvičení, kterého se zúčastnili vojáci 31. pluku radiační,...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.