Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Společnost

Za dokumentaci na nový skatepark zaplatí Česká Lípa necelý milion

Město Česká Lípa již vybrala zhotovitele projektové dokumentace nového skateparku. Zaplatí za ni celkem 935 tisíc korun.

Návštěvníci zoo nově uvidí v pavilonu tropů dvojici kriticky ohrožených gekonů modrých

Liberecká zoo představila novinku v pavilonů tropů, kterou je dvojice vzácných a kriticky ohrožených gekonů modrých. V Liberci budou k vidění vůbec poprvé v historii.

Kontroloři varují před kovovým prachem v medvídkově mortadele

Medvídkova mortadela, která platí za vyhledávanou masnou pochoutku, může obsahovat kovový prach, varují kontroloři Státní veterinární správy (SVS). Výrobek pocházející z Německa distribuoval na český trh řetězec Kaufland, který jej už stáhl z trhu.

Zabránil nehodě autobusu plného lidí. Ivo Raisr dostal cenu Michala Velíška

Cena Michala Velíška je ocenění pro ty, kteří prokázali mimořádnou odvahu a rozhodnost. Letošním oceněným je Ivo Raisr z Oldřichova, který v září roku 2019 po indispozici řidiče zabránil nehodě autobusu u Hodkovic. Raisr si cenu převzal na...

Soud týkající se chrastavských lázní i Výšiny rozplétá rozpory v politické straně

V dotační kauze spojené s výstavbou termálních lázní v Chrastavě, opravou hotelu v Jablonci a rekonstrukcí Liberecké výšiny se včera u soudu v Liberci řešily rozpory, které byly uvnitř liberecké ČSSD před deseti až 15 lety.

Drábské světničky dočasně uzavřeny. Turisté i vandalové je ničí. Nové budou lávky i žebříky

Zřícenina hradu Drábské světničky je oblíbenou turistickou destinací v Českém ráji a také místem, odkud jste do nedávna mohli pozorovat úchvatné západy slunce. Nyní je ale vnitřní vyhlídkový okruh dočasně uzavřen.

Liberecký bazén vítá po dlouhé pauze první návštěvníky. V Jablonci je zatím zavřeno

Liberecký městský bazén se včera otevřel veřejnosti. Na příval návštěvníků zatím ale stále čeká. Jablonecký bazén zatím zůstává kvůli technické závadě uzavřen. Otevřít by se měl příští týden.

Jablonecké 4X Revelations bude. Nemohli bychom to lidem udělat, říká Tomáš Slavík

Zatímco pořadatelé postupně stahují plánované akce a znovu přesouvají události na vzdálenější termíny, v Jablonci na „Dobračce“ se i přes všechna omezení připravuje závod světové série ve fourcrossu horských kol JBC 4X Revelations 2021.

Chladnější jaro než letošní bylo v Česku naposledy v roce 1987

Letošní jaro bylo v Česku šesté nejchladnější od roku 1961. Průměrná teplota činila 6,2 stupně, nižší byla naposledy v roce 1987. Před 34 lety průměrná teplota vzduchu na jaře dosáhla 5,2 stupně, tehdejší jaro tak bylo dosud nejchladnější od roku...

Ústav chirurgie ruky ve Vysokém se rozroste o lůžkový pavilon za více než 70 milionů

Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou se dočká lůžkového pavilonu za více než 70 milionů korun bez daně. Jeho výstavba začne příští týden.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.