Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Společnost

Meteorologové zvýšili stupeň nebezpečí. I dnes v noci hrozí velmi silné bouřky

Původní varování meteorologů před silnými bouřkami mělo začít platit od 20:00. V současné době Český hydrometeorologický ústav svoji předpověď aktualizoval a zároveň zvýšil riziko nebezpečí. Od 17:00 do páté hodiny ranní hrozí na většině území...

Nad Libercem proletí gripeny, mimo jiné na počest velitele armádních chemiků

Minutu po 10:00 dnes nad Libercem proletí dvě letadla JAS-39 Gripen. Průlet stíhaček ve výšce zhruba 150 metrů nad zemí a rychlostí kolem 520 kilometrů v hodině je součástí slavnostního nástupu v kasárnách, kde se koná na počest změny velitele...

Rekonstrukce českolipské bývalé pojišťovny se prodraží

Město Česká Lípa plánuje rozsáhlou rekonstrukci budovy bývalé pojišťovny. Náklady ale budou vyšší, než se předpokládalo. Dle projektantů by se celkové náklady měly pohybovat okolo 86 milionů korun.

Nové CT v liberecké nemocnici je rychlejší a navíc daleko méně zatěžuje pacienta zářením

Krajská nemocnice Liberec disponuje úplně novým výpočetním tomografem (CT). Nejmodernější přístroj vyniká nejen svou rychlostí, ale také kvalitou a šetrností ke zdraví pacientů.

Dostavba Liliové ulice. Proluku naproti knihovně zaplní šestipodlažní dům

Nový bytový dům brzy zaplní proluku v Liliové ulici naproti knihovně. Staví zde Stavební bytové družstvo sever a byty už jsou na prodej. Výstavbou se tak uzavře celé náměstí dr. Edvarda Beneše.

PRŮZKUM: Strávit dovolenou v tuzemsku letos plánuje 76 procent Čechů

Strávit dovolenou v tuzemsku letos podle průzkumu státní agentury CzechTourism plánuje 76 procent Čechů. V průměru bude trvat 13 dní, lidé za ni utratí 6840 korun na osobu, což je o 700 Kč více, než uváděli loni. Nejčastěji se Češi chystají do...

Kraj zřídí nové příspěvkové organizace pro zoologickou a botanickou zahradu

Na konci roku převezme Liberecký kraj zoologickou a botanickou zahradu od města Liberec. Krajští zastupitelé schválili zřízení dvou nových příspěvkových organizací Zoo Liberec a Botanická zahrada Liberec-LK od 1. července.

Návštěvnost turisticky oblíbených míst poznamenala koronakrize, provozovatelé nyní lákají na novinky

Koronavirus výrazně poznamenal návštěvnost turisticky oblíbených míst a atrakcí v našem regionu. Propad návštěvnosti o desítky procent v porovnání s rokem 2019 zaznamenali téměř všude, i v nejoblíbenějších turistických cílech Libereckého kraje,...

V meandrech Ploučnice vzniknou desítky nových tůní. Pomohou kuňce ohnivé

Nové tůně, které plánuje vybudovat Liberecký kraj v meandrech Ploučnice, by měly zlepšit život zdejších obojživelníků a vzácných žab, jako je kuňka ohnivá.

Pečovatelka z Velkých Hamrů žádá omluvu. Ředitel domova obdržel předžalobní výzvu

Advokátní kancelář spolupracující se Zdravým fórem zaslala řediteli Domova důchodců Velké Hamry Čestmíru Skrbkovi předžalobní výzvu k veřejné omluvě. Omluvit se má pečovatelce, kterou podle advokátů nepřímo obvinil z podílu na smrti klienta domova.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.