Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost

Město opravuje sto let starý dům na Horákovce. Budou zde sociální byty

V domě v ulici Dr. Milady Horákové vznikne devět nových sociálních bytů. Před pár dny začala rekonstrukce, kterou platí město s výraznou pomocí dotací. Hotovo má být na jaře příštího roku.

Rozhledna na Smrku oslaví plnoletost. Uvidíte z ní Polsko i Říp

Je to už skoro osmnáct let, co byla na nejvyšším vrcholku české strany Jizerských hor Smrku postavena nová rozhledna. Narozeniny tedy bude mít až 20. září, na výlet se ale můžete vydat už nyní.

Vyhlídka z krajského úřadu opět otevřena. Vystoupat musíte do sedmnáctého patra

Zajímavé rozhledy můžete najít i uprostřed Liberce. Klasickou rozhlednu v tomto případě supluje vyhlídka v sedmnáctém patře budovy krajského úřadu. Ta se po vlnách uvolňování koronavirových opatření znovu otevřela veřejnosti.

Na českém trhu se objevily krevety obsahující nebezpečnou bakterii

Jestli si rádi pochutnáte na mořských plodech, dobře se podívejte, jestli nemáte v mrazáku krevety, které vidíte na snímku. Právě v takovém balení odhalil laboratorní rozbor bakterii Vibrio paraheamolyticus, která může způsobit otravu projevující...

Necitlivá rekonstrukce v Liebiegově městečku. Novou fasádu kritizuje město i veřejnost

Liebiegovo městečko patří k architektonickým i historickým klenotům města Liberec. Není divu, že je díky své jedinečnosti vyhledáván i filmaři. Nyní ale celý ráz místa zásadně narušila nová fasáda jednoho z místních domů.

TIP NA VÝLET: Na kole k nejkrásnějším vodopádům Krkonoš

Kam se tentokrát vydat na kole? Co třeba prozkoumat Krkonoše, konkrétně tu část, která se ještě nachází v Libereckém kraji? Sedmatřicet kilometrů dlouhá trasa vás zavede k Mumlavským vodopádům, ale i na Dvoračky.

V dubnu přibylo v Česku 29 HIV pozitivních případů, v porovnání s loňskem se jedná o výrazný nárůst

Statistiky Národní referenční laboratoře pro HIV Státního zdravotního ústavu uvádí, že za první měsíc druhého čtvrtletí (04/21) přibylo v České republice již 29 případů HIV pozitivních. V porovnání s dubnem 2020 je to o 18 případů více, tehdy...

Liberecký kraj zastavil příjem žádostí o dotace na kotle, zájem byl vyšší

Liberecký kraj zastavil na konci května příjem žádostí o dotace na výměnu starých kotlů za ekologičtější. Ve třetím kole výzvy bylo k dispozici téměř 210 milionů korun, zájem byl ale ještě vyšší. Žádostí bylo podáno 2680, peníze stačily na 1818...

Za květen vyhasl na krajských silnicích jeden život. Zemřel spolujezdec při pádu auta z hráze

Během minulého měsíce zemřel na silnicích Libereckého kraje jeden člověk. Ke smutné události došlo při nehodě osobního auta v Hradčanech na Českolipsku, kde řidič vjel na opravovaný úsek hráze a s vozem spadl do pětimetrového příkopu.

Moravská obec se dostala do finále prestižní celosvětové ekologické soutěže. Hostětín udivuje udržitelným přístupem

Podruhé v historii má Česká republika své zastoupení ve světovém finále ekologické soutěže Energy Globe. Českou část, kterou třináctým rokem pořádá společnost E.ON, v loňském roce vyhrála obec Hostětín se svým udržitelným přístupem a právě ta...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.