Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost

Opozice kritizuje masivní kácení v Liberci. Všechny zásahy byly povoleny, brání se radnice

Od podzimu bylo na území Liberce pokáceno na čtyři sta stromů, přesně 396. To kritizuje opozice, podle které je takové číslo extrémní. Město se ale brání tím, že všechna kácení byla povolená a byla potřebná. Na čtvrtečním zastupitelstvu se ve...

Baví mě objevovat stále nové příběhy, říká autorka firmových oscarů

Lenka Hlavatá je ředitelkou poradenské společnosti Hlavatý & Partners Consulting Group, která před lety založila ocenění Český Goodwill. Tak zvané firmové oscary právě přijímají nominace do 9. ročníku, a tak jsme pro vás zjišťovali podrobnosti.

Chystáte se napustit bazén? Nejlepší je objednat si cisternu s vodou, klasická přípojka to nemusí vydržet

Ačkoliv tomu počasí zatím neodpovídá, sezóna koupání se pomalu blíží. Spousta domácností bude řešit napuštění bazénů. Většina těchto lidí bere vodu z běžné přípojky, což je chyba. Tyto zdroje vody nejsou dimenzované na tak velký odběr. Vodárny...

Podnikatelé v České Lípě zaplatí za jen polovinu nájemného v městských objektech

Česká Lípa podruhé podpoří podnikatele a firmy sídlící v městských objektech. Vedení města nyní rozhodlo o snížení nájmů za říjen a listopad o polovinu.

Křemelina byla plná olova a hliníku. Potravinu nekonzumujte, radí inspekce

Jako škodlivou pro lidské zdraví označila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) křemelinu v prášku, kterou objevila při kontrole internetového prodeje.

V čem chybují obchodníci při vyřizování reklamací

Obchodníci se při přijímání a vyřizování reklamací dopouštějí mnohých nešvarů, které však běžný spotřebitel snadno neodhalí. Kupující by se proto měli poměrně dobře orientovat v právních předpisech a vědět, co si nemusejí nechat líbit. Ve kterých...

Česká Lípa loni odložila řadu projektů. Díky tomu obrátila schodek v rozpočtu na přebytek

Přestože původně počítalo město Česká Lípa v loňském roce se schodkovým hospodařením, nakonec skončila se stomilioným přebytkem. A to zejména díky škrtům v rozpočtu a odložení řady projektů.

Liberecký hospic nakoupí díky finančnímu daru dvě polohovací lůžka

Nadační fond Umění doprovázet podporuje hospice po celé republice již 15 let. Za tu dobu jim poskytl více než 5 milionů korun. Liberecký Hospic sv. Zdislavy nyní obdržel dar ve výši 40 tisíc korun.

Rekonstrukce Kounicova domu se oddaluje. Výběrové řízení se protáhlo na rok

Kounicův dům v České Lípě stále čeká na rekonstrukci. A přípravy na ní se protahují. Výběrové řízení na projektanta obnovy památkově chráněného areálu se kvůli opakovaným námitkám jednoho z účastníků protáhlo na rok.

Každá koruna se počítá. Pomozte dětem ze sociálně slabších rodin prožít příjemné prázdniny

Končí květen a všichni rodiče školáčků za sebou mají trochu zvláštní školní rok. Česko zavřelo školy na nejdelší dobu ze všech zemí v Evropě. Děti se učily z domovů, nevídaly se s kamarády, musely se vzdát svých oblíbených kroužků, přestat...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.