Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost

Týdenní počet případů v kraji klesl pod sledovanou hranici sta případů na sto tisíc obyvatel

V Libereckém kraji se počet nových případů koronaviru za sedm dnů na 100 tisíc obyvatel dostal pod 100. Aktuálně to je 98. Za středu přibylo v celém kraji 56 nově potvrzených případů, o týden dříve to bylo 69. Rekordní byl ve středu v kraji počet...

Šotouš Pavel Šturm miluje vlaky celý život. Kvůli dobré fotce by vylezl i na strom

Pavla Šturma z Tanvaldu provází mašinky celý život. Cestoval za nimi do zahraničí, stavěl modely a dnes svůj volný čas tráví v kořenovské výtopně, kde s kamarády pečují o historická vozidla. O svůj (ne)obyčejný příběh se podělil s Drbnou.

Třetí ročník soutěže o výrobek roku na Českolipsku a Novoborsku odstartoval

Výrobci potravin a řemeslníci na Českolipsku a Novoborsku mohou už potřetí soutěžit o výrobek roku. Cílem soutěže, kterou českolipská radnice poprvé vyhlásila v roce 2019, je podpora místních producentů.

Firma Witbystar dluží kraji 3,3 milionu korun. Cestující o své peníze nepřijdou

Firma Witbystar, dříve známá také jako BusLine a TD BUS, dluží KORID LK přes tři miliony korun na elektrických peněženkách. Podle kraje ale cestující navzdory neplnění smlouvy ze strany firmy o své peníze nepřijdou.

Modernizací projdou tři turnovské základky. Vzniknou i učebny pro kombinovanou výuku

Město Turnov má v plánu zmodernizovat na třech základních školách celkem 15 odborných učeben a výstavbu pavilonu. V každé škole navíc vzniknou dvě až tři smíšené učebny, které umožňují kombinovat prezenční a distanční výuku.

Rekonstrukce silnice ze Cvikova do Lindavy nabrala zpoždění. Skončí v srpnu

Až do srpna neprojedou řidiči po silnici ze Cvikova do Lindavy na Českolipsku. Rekonstrukce se totiž i nadále protahuje. Projekt začal už na podzim 2019.

DUBEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata

O čem jsme psali v dubnu? Zajímavých témat byla celá řada. Představen byl projekt rekonstrukce areálu bývalých tiskáren, ale i libereckého bazénu. Řešil se přesun majetku mezi Libercem a krajem, ale všimali jsme si i malých kauziček, jako když...

Kauza domu na Vrchůře pokračuje. Krajský úřad stavbu zastavil

Proti výstavbě bytového domu v ulici Slunečná v Turnově se postavila řada obyvatel. Starosta města se nedávno za projekt omluvil. Kraj nyní zrušil stavební povolení vydané stavebním úřadem v Turnově. Úřad se tak musí projektem zabývat znovu.

Tříletý chlapec chodil po Jablonci jen v ponožkách. Hlídající tatínek usnul

Jen v ponožkách chodilo po Raisově ulici v Jablonci asi tříleté dítě. Strážníky na něj upozornil kolemjdoucí. Na místo tak vyrazila hlídka, která dítě odvezla k lékaři.

Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 ZOO“

V neděli 9. 5. 2021 od 17:00 se uskuteční online benefiční koncert pod názvem “Hrajeme pro 20 ZOO” na podporu 20 zoologických zahrad sdružených v UCSZOO– Unie českých a slovenských zoologických zahrad, které se z důvodu několikaměsíční povinné...

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.