Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Společnost

Firma Witbystar dluží kraji 3,3 milionu korun. Cestující o své peníze nepřijdou

Firma Witbystar, dříve známá také jako BusLine a TD BUS, dluží KORID LK přes tři miliony korun na elektrických peněženkách. Podle kraje ale cestující navzdory neplnění smlouvy ze strany firmy o své peníze nepřijdou.

Modernizací projdou tři turnovské základky. Vzniknou i učebny pro kombinovanou výuku

Město Turnov má v plánu zmodernizovat na třech základních školách celkem 15 odborných učeben a výstavbu pavilonu. V každé škole navíc vzniknou dvě až tři smíšené učebny, které umožňují kombinovat prezenční a distanční výuku.

Rekonstrukce silnice ze Cvikova do Lindavy nabrala zpoždění. Skončí v srpnu

Až do srpna neprojedou řidiči po silnici ze Cvikova do Lindavy na Českolipsku. Rekonstrukce se totiž i nadále protahuje. Projekt začal už na podzim 2019.

DUBEN 2021: O čem se psalo na Drbně. Připomeňte si nejzajímavější témata

O čem jsme psali v dubnu? Zajímavých témat byla celá řada. Představen byl projekt rekonstrukce areálu bývalých tiskáren, ale i libereckého bazénu. Řešil se přesun majetku mezi Libercem a krajem, ale všimali jsme si i malých kauziček, jako když...

Kauza domu na Vrchůře pokračuje. Krajský úřad stavbu zastavil

Proti výstavbě bytového domu v ulici Slunečná v Turnově se postavila řada obyvatel. Starosta města se nedávno za projekt omluvil. Kraj nyní zrušil stavební povolení vydané stavebním úřadem v Turnově. Úřad se tak musí projektem zabývat znovu.

Tříletý chlapec chodil po Jablonci jen v ponožkách. Hlídající tatínek usnul

Jen v ponožkách chodilo po Raisově ulici v Jablonci asi tříleté dítě. Strážníky na něj upozornil kolemjdoucí. Na místo tak vyrazila hlídka, která dítě odvezla k lékaři.

Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 ZOO“

V neděli 9. 5. 2021 od 17:00 se uskuteční online benefiční koncert pod názvem “Hrajeme pro 20 ZOO” na podporu 20 zoologických zahrad sdružených v UCSZOO– Unie českých a slovenských zoologických zahrad, které se z důvodu několikaměsíční povinné...

Měl z něj být ležák, vzpomíná maminka Adámka. Se synem bojují o soběstačnost

Dnes už čtyřletý Adámek z Liberce se narodil s vzácným Dandy-Walker syndromem, který zhoršuje pohyb a chůzi. Doktoři mamince řekli, že bude ležák a nebude mluvit. To se nepotvrdilo, díky neúnavnému cvičení je Adámek veselý kluk, který si rád...

Kraj vloni ušetřil přes 151 milionů. Peníze posílí rozpočet záchranářů, umožní více oprav silnic nebo podporu muzeí

Letošní rozpočet Libereckého kraje bude posílen o více než 151 milionů korun. Jde o peníze, které se povedlo ušetřit v minulém roce a tak ihned poputují na potřebné projekty, například na opravy silnic, na investice do škol nebo do oblasti...

Sčítání lidu je v plném proudu. V kraji jsou nejaktivnější v Chotovicích

Sčítání lidu 2021 potrvá až do příštího úterý. V Libereckém kraji lidé zatím vyplnili více než 140 tisíc elektronických 9 tisíc listinných formulářů.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.