Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Společnost

Zelené koloběžky v Liberci by mohly odlehčit dopravě. Oproti Rekolům je město nedotuje

V Liberci se po růžových sdílených kolech začaly objevovat sdílené zelené elektrokoloběžky od společnosti Bolt. Novinku vítá vedení města, stejně jako opozice nebo kraj. Bez slušných a ohleduplných uživatelů by ale mohly být koloběžky spíše přítěží.

Řidiči, kteří při koupi viněty zadali neexistující SPZ, mohou žádat o vratku

Ode včerejšího dne mohou motoristé, kteří při nákupu dálniční známky omylem zadali neexistující státní poznávací značku (SPZ), o vrácení platby. Novinka platí i zpětně, využít ji tak budou moci i motoristé, kteří udělali chybu při nákupu v...

Kraj dostal pokutu 50 tisíc za postup při výrobě prvních nanofiltrů

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) uložil Libereckému kraji pokutu ve výši 50 tisíc korun za přestupek, kterého se kraj dopustil při výrobě prvních nanofiltrů.

Na co si musíte v současnosti dávat pozor při cestách do zahraničí

Ačkoliv je naše země dosud sevřená protiepidemickými opatřeními, stále více Češek a Čechů vyráží za hranice. Mnozí z nich tak ovšem nečiní z důvodu podnikání a pracovních či služebních cest, nýbrž aby si užili dovolenou. Mezi oblíbené destinace v...

Harrachov zvýšil nájemné na dvojnásobek. Současná výše nepokrývá opravy

Noví nájemci městských bytů budou muset v Harrachově platit až dvojnásobné nájemné, až 65 korun za metr čtvereční. Podle města současná výše nájemného nestačí na opravy budov.

Demonstrace za semilského ředitele se zúčastnily stovky lidí

Dnes odpoledne se v Semilech sešlo několik stovek lidí, kteří zde demonstrovali za návrat dětí do škol bez podmínek. Chtěli tak podpořit ředitele zdejší waldorfské školy Ivana Semeckého. O jeho odvolání dnes jedná vedení města.

Silnice plné děr a výtluků. Česká Lípa se pustila do jejich odstranění

Po zimně jsou silnice nejen v České Lípě samá díra. Sněhová nadílka a tuhé mrazy zkrátka vozovkám neprospívají. Město aktuálně pracuje na jejich odstranění.

Mateřská školka Sedmikráska projde rekonstrukcí za 8,3 milionu korun

Další z libereckých školek, které projdou rekonstrukcí, je Sedmikráska na Starém Městě. Její obnova by měla být hotová ještě letos.

Opravy silnic kolem Ještědu letos neskončí. Příští rok naváže rekonstrukce ze Světlé

Letošní opravou silnice z Horního Hanychova na Výpřež rekonstrukce silnic na Ještědském hřebeni nekončí. V příštím roce na ní naváže druhá etapa z Výpřeže směrem na Světlou pod Ještědem.

Policejní kontroly odhalily desítky přestupků. Nejčastěji šlo o řidiče bez pásů a s telefonem

Policisté si v uplynulých dnech počíhali na přestupky řidičů v Libereckém kraji, konkrétně na silnicích I/35 a D10. Do akce nasadili služební autobus a Top Speed Team.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.