Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Společnost

Návnady se špendlíky někdo pohazuje po Liberci. Policie varuje pejskaře

Na začátku měsíce února jsme vás informovali o případu fenky maltézského psíka Annie, která pozřela návnadu se špendlíky. Fenka naštěstí přežila. Podle policie ale nešlo o ojedinělou návnadu.

Stadion u Ploučnice by se měl dočkat rekonstrukce za 30 milionů

Městský stadion v České Lípě by se měl dočkat rozsáhlé obnovy. Nyní ale vše závisí na získání dotace.

K lékaři i na úřady doveze seniory a invalidy Taxík Maxík v novém voze

O tom, že se je o službu v podobě dotované přepravy pro seniory nad 70 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P velký zájem, svědčí číslo 17 288, přesně tolik osob za šest let Taxík Maxík přepravil.

Bývalý intr v Zeyerově propůjčí Liberec po rekonstrukci Jedličkovu ústavu

Dnes již bývalá budova internátu v Zeyerově ulici v Liberci projde nákladnou rekonstrukcí za 50 až 75 milionů korun. Poté bude sloužit žákům Jedličkova ústavu.

Vláda chce zakázat pohyb mezi okresy, zavřít školy a další obchody

Sílící epidemie koronaviru přiměla vládu k plánu na tři týdny ještě víc omezit volný pohyb a vzájemné kontakty. Pravděpodobně od pondělí 1. března chce zakázat pohyb mezi okresy, zavřít se mají školky i školy a další část obchodů. Premiér Andrej...

Vedení města otočilo, bytové podíly na družstevníky chce převést za korunu

Liberec chce převést své podíly v bytových družstvech na družstevníky za korunu. Přípravu záměru jednohlasně schválili zastupitelé. Město návrh nyní předloží družstvům, zda s tímto způsobem převodu souhlasí. Předkladatel návrhu a radní Michal...

Ženské ostatky? Popeláři chtěli volat policii, byla to silikonová panna

Nepříjemné chvíle prožili pracovníci Severočeských komunálních služeb (SKS) v Hrádku nad Nisou. Při svozu tříděného papíru na ně totiž vykoukla erotická pomůcka ve tvaru ženy. V první chvíli ale mysleli, že jde o torzo ženského těla.

Aplikace Záchranka se vylepšuje. Horským záchranářům pomůže lépe lokalizovat zraněného i terén

Už třetím rokem pomáhá aplikace Záchranka tisícům lidí, kteří se ocitnou v nesnázích. Tým vývojářů navíc přišel ve spolupráci s Horskou službou s dalšími vylepšeními.

PŘEHLED: Na koho se nevztahuje povinnost mít respirátor? FFP2 nemusí nosit například řidiči MHD nebo děti

Epidemickou situaci v České republice se stále nedaří dostat pod kontrolu. Na místech, kde hrozí šíření viru je tak nově povinnost používat respirátor třídy FFP2 nebo KN95, nanoroušku nebo dvě nasazené chirurgické ústenky. Kabinet Andreje Babiše...

V Harrachově by mělo vzniknout další testovací místo pro řidiče kamionů

V Harrachově by mělo vzniknout druhé odběrové místo pro řidiče kamionů. Nyní záleží na Polsku, jaké stanoví podmínky pro vstup do země.

Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.